MISTERIJ U BAVARSKOJ

DJEČAK OTKRIO UKRADENO BLAGO Petogodišnjak u jezeru ugledao nakit vrijedan desetke tisuća eura

A salesperson displays a diamonds studded gold necklace at a shop in Singapore on April 18, 2013. Gold prices clawed back some losses on April 16 after suffering their heaviest slump in 30 years owing to weak Chinese growth data and reports that Cyprus was planning to sell some of its reserves of the precious metal. AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN
 AFP

Svi smo mi kao djeca sanjali o pronalasku zakopanog blaga, a taj se san ispunio jednom petogodišnjem dječaku iz Njemačke.

Naime, dok je u društvu svojih roditelja šetao uz maleno jezerce u bavarskom selu Heidecku, južno od Nurnberga, petogodišnjak je u vodi ugledao sjajne predmete. Kad su ih izvadili iz jezerca ispostavilo se da se radi o vrijednom prstenju, narukvicama i ogrlicama.

Na njima je još bila etiketa draguljara. Obitelj ga je nazvala, a draguljar je kazao da je nakit ukraden. Otac je stoga pronalazak prijavio policiji.

Iako se isprva mislilo da se radi o nakitu vrijednom desetak tisuća eura, glasnogovornik njemačke policije na konferenciji za novinare kazao je da se njegova vrijednost ipak procjenjuje na desetke tisuća eura.

Nakit je ukraden još u siječnju u Erlangenu, a kako je završio u seoskom jezeru nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:19