izbjegnuta tragedija

Dječak jedva preživio napad psa koji se sjurio i odgrizao mu komad tjemena: ‘Evo što ga je spasilo‘

25-godišnja majka iz britanskog Staffordshirea s djecom je kretala u vrtić kad joj je dvogodišnjeg sina zaskočio susjedov pas
Dječak preživio težak ugriz psa
 Swns/Swns/Profimedia

Courtney Jones (25) mlada je majka iz britanskog Staffordshirea, koja se još uvijek oporavlja od iznimno traumatičnog dođaja koji je gotovo bio fatalan za njezinog dvogodišnjeg sina Paula - Naylassa Passmorea.

Prošlog je mjeseca Courtney sa svoje dvoje djece, Paulom i nešto starijom djevojčicom, krenula u vrtić. No uobičajeno jutro prekinuo im je susjedov pas vrste američki Akita star godinu dana. Kad je uočio dječaka, sjurio se s kata iznad i dječaka zgrabio za glavu.

Majka se za medije prisjetila traumatičnog događaja:

Dječak je četiri noći proveo u bolnici u kojoj su mu kirurzi sanirali ozljedu. Roditeljima dječaka, Courtney i ocu Jamesu Passmoreu (37), kirurzi su rekli da bi situacija sada izgledala puno drugačije da je pas uspio probiti krhku lubanju djeteta.

"Liječnici su rekli da su ga mogle čekati godine operacija, da nisu uspjeli zašiti tjeme ili da je pas uspio probiti lubanju", kazao je dječakov otac i otkrio što mu je zapravo spasilo život. "Vjerujemo da mu je život spasila njegova vunena kapica koju je u tom trenutku imao na glavi", dodao je James.

image
Četiri noći proveo je u bolnici u Birminghamu
James Passmore// Swns/Profimedia

Zbog kape, vjeruju roditelji, pas nije mogao jače zariti zube te je popustio pritisak, pri čemu je Paul pao na tlo.

Policija je nakon incidenta vlasniku oduzela psa, s čime se on složio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:42