JEDVA PREŽIVJELI

DJEČACI ISPROVOCIRALI CRNU UDOVICU DA IH UBODE KAKO BI DOBILI MOĆ SPIDER MANA Sva trojica završila u bolnici s teškim bolovima, tremorom, vrućicom...

 Goran Šebelić/CROPIX

Neobična priča, i to sa sretnim završetkom, dolazi iz daleke Bolivije u kojoj su ovaj mjesec tri brata završila u bolnici zbog uboda crne udovice.

Dječaci u dobi od osam do 12 godina sa smrtonosnim su paukom došli u kontakt dok su čuvali koze nedaleko od sela Chayanta koje se nalazi u regiji Potosi na Andama. Međutim, ovoj naoko uobičajenoj tragediji dodatnu dimenziju daje informacija da su dječaci sami inicirali susret s opasnim i po život opasnim paukom, vjerujući da će ubodom postati Spider-Mani, po uzoru na omiljenog superjunaka iz popularnih stripova.

Prema informacijama lokalnih medija, braća su samoinicijativno pristupila pauku pruživši mu svoje ruke, a simptomi otrova crne udovice pojavili su se za samo nekoliko minuta. Da nešto nije u redu, prva je primijetila njihova majka koja ih je hitno dopremila do lokalne zdravstvene ustanove.

Kako im se zdravstveno stanje nije poboljšavalo, djelatnici su ih odlučili prebaciti u bolnicu u grad Llallagua, a konačna destinacija unesrećenih dječaka bila je dječja bolnica u La Pazu, glavnom gradu Bolivije, u koju su primljeni zbog intenzivne boli u mišićima, vrućice i tremora po cijelom tijelu. Zdravstveno stanje poboljšalo im se tek kad ih je bolničko osoblje počelo liječiti protuotrovom, a prije nekoliko dana su u potpunosti ozdravili te su otpušteni iz bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:38