MAKSE I DISTANCA

Disneyland u Parizu otvoren je nakon osam mjeseci, ali i dalje uz stroge epidemiološke mjere

Prema novim pravilima ponašanja u parku, "bliska interakcija, uključujući zagrljaje, privremeno je zabranjena"
Disneyland 
 Bertrand Guay

Zabavni park Disneyland kraj Pariza od četvrtka je ponovo otvoren nakon što zbog pandemije nije radio gotovo osam mjeseci, no posjetitelji radi suzbijanja virusa i dalje moraju poštivati sigurnosne mjere.

Građani su se mogli fotografirati s maskotama omiljenih Disneyevih likova kao što su Mickey Mouse, Minnie Mouse i Šiljo, ali ne i grliti zbog fizičkog razmaka.

Prema novim pravilima ponašanja u parku, "bliska interakcija, uključujući zagrljaje, privremeno je zabranjena", a posjetitelji stariji od šest godina također moraju nositi zaštitne maske.

Ulazeći u park, posjetitelji nisu krili uzbuđenje. Émeline N'Zalakanda (22) bila je česta gošća prije pandemije i nedostajalo joj je to iskustvo.

"Osjećam se kao da sam ovo čekala cijeli život. Prošli su mjeseci i mjeseci", rekla je. "Nevjerojatno je. Vrlo je emotivno vidjeti opet sve te ljude".

Natacha Rafalski, direktorica Disneylanda, rekla je da je ponovno otvaranje parka prijelomni trenutak za cjelokupni turistički i ugostiteljski sektor u Francuskoj.

"Svi smo nestrpljivo čekali ovaj trenutak", izjavila je. "Restorani, hoteli, tematski parkovi i ugostiteljski objekti ključni su za život Francuza."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:09