KORONA U ZABAVNOM PARKU

Disneyland u Kini zatvoren zbog jednog slučaja zaraze covidom, testirano njih 34 tisuće

"Nikad nisam mislio da će najduži red u Disneylandu biti za test nukleinske kiseline", rekao je jedan od posjetitelja zabavnog parka.

Disneyland u Kini

 Afp/Afp/Profimedia

Kineski Disneyland u Šangaju zatvoren je zbog jednog slučaja zaraze covidom-19, a testiranju se moralo podvrgnuti svih 34 tisuće posjetitelja, prenosi Guardian.

Dok su se kretali prema izlazu, gomila je saznala da nitko ne može otići dok svi ne budu testirani. Vrata zabavnog parka i željezničke pruge su zatvorene kako posjetitelji ne bi mogli pobjeći prije nego li se testiraju.

Kasno u noć više od 200 autobusa odvezlo je ljude kućama na dvodnevnu samoizolaciju i daljnje testiranje. Također će biti testirano još 100.000 ljudi koji su posjetili park tijekom vikenda. Nadrealne scene potaknute su otkrićem samo jednog slučaja, subotnjeg posjetitelja Šangaja za kojeg se kasnije pokazalo da je pozitivan.

Izvještaji su bili oprečni o tome je li taj čovjek uopće posjetio sam Disneyland.

image

Disneyland u Kini

Str/Afp/Profimedia
image

Disneyland u Kini

Yu Ruwen/Newscom/Profimedia

"Turisti oko mene počeli su raspravljati o ovoj temi, ali su svi u miru završili s gledanjem prvog vatrometa", objavila je Qian, korisnica kineske društvene mreže Weibo, koja je u ovom zabavnom parku planirala provesti Halloween.

"Nikad nisam mislio da će najduži red u Disneylandu biti za test nukleinske kiseline", ironično je primijetio drugi posjetitelj na društvenim mrežama.

Kina je u ponedjeljak izvijestila o još 54 slučaja epidemije Delta varijante virusa koja ju spriječava da ponovno postane slobodna od Covid slučajeva.

“U Šangaj se može zauvijek vjerovati. Brzina odgovora i mjere za suzbijanje epidemije su zaista brze i razumne”, napisala je Qian. “Ova Noć vještica bit će nezaboravna, sretno, lijepo i prekrasno putovanje bez opasnosti. Nadam se da će se epidemija uskoro popraviti i da će svi biti i ostati zdravi", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:34