SKANDAL U VOJARNI

‘Dirala me po grudima dok sam čekala u redu za hranu, a još gora stvar se desila kad sam radila sklekove‘

Navodni prijestupi dogodili su se ubrzo nakon što su dvije žene počele s osnovnom obukom

Vojnikinja (ilustracija)

 Profimedia/

Vojnikinja britanske vojske Heather Seward-Douglas optužena je za neprimjereno ponašanje i zlostavljanje jer je kolegicu zaskočila i jahala ispuštajući seksualne zvukove. 24-godišnjakinja je navodno više puta dirala novakinju po grudima dok su stajale u redu za hranu i gurala joj prst u stražnjicu dok je radila sklekove.

Seward-Douglas porekla je sve optužbe tvrdeći da je sve to dio međusobne igre. Navodni prijestupi dogodili su se ubrzo nakon što su dvije žene počele s osnovnom obukom.

- Tužiteljica i optužena prvi put su se srele dok su pohađale obuku za novake, a tri tjedna kasnije tužiteljica se požalila svom zapovjedniku i rekla mu da ju je optužena maltretirala, rekao je William Peters na vojnom sudu u Bulfordu.

Kad se dogodio prvi incident, tužiteljica je potpuno odjevena radila sklekove kad je u prostoriju ušla optužena i, prema riječima tužiteljice, "gurnula prst u njenu stražnjicu".

- Bila sam potpuno iznenađena i uzviknula sam joj da prestane. Skočila sam na krevet, a ona se nastavila smijati. Bio je to snažan otpor kroz odjeću, rekla je tužiteljica.

Još jedna vojnikinja svjedočila je o tome da je Seward-Douglas jašila svoju kolegicu i ispuštala seksualne zvukove dok je to radila. Česte svađe događale su se i u redu za hranu kad je optužena dolazila do žrtve i dodirivača joj grudi. Kad bi se požalila, odgovorila joj je da je dobro jer ima sportski grudnjak.

- Povremeno bi je odgurnula, ali to je bilo iz ljutnje, a ne dio igre, rekla je žrtva.

Nakon što je prijavila incident i ponašanje Seward-Douglas zapovjedništvu, žrtvu je intervjuirala policija, a snimka je puštena na sudu: - Imali smo dug dan, došla sam u sobu i legla na pod. Popela se na mene i počela je raditi seksualne, nabijajuće pokrete. Upitala sam je što radi i rekla joj da se makne s mene. Sišla je i nastavila se smijati. Bila sam šokirana. Cijeli incident bio je jako neugodan, osjećala sam se zaglavljeno i nisam mogla otići, rekla je žrtva na snimci.

Svjedočeći na sudu, rekla je da se zbog incidenta osjeća posramljeno. Suđenje će se nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:05