UHIĆENI PREVARANTI

Detalji o lažnom kirurgu koji je unakazio i Zagrepčanku: ‘Propala im je cvjećarnica, pa su krenuli s biznisom‘

‘Njihova kuća nije nešto posebno, ali posljednjih godina su je unutra baš sredili, čak su i bazen počeli raditi iza kuće‘, kažu susjedi
Sava Knežević, lažni estetski kirurg
 Instagram

Maseru Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci, cvjećarki Danijeli (49), posao s ordinacijom estetske kirurgije, u kojoj su posljednjih godinu i po izvršili na desetine zahvata i unakazili brojne ljude, iako nijedno od njih nema potrebno medicinsko obrazovanje, bio je način da se izvuku iz dugova u koje su zapali kada je Danijela otvorila cvjećarnicu, tvrde njihovi susjedi iz Batajnice, prenosi Blic.rs.

- Znamo Kneževiće, nisu oni loši susjedi. Njegov otac je zaista dobar čovjek, miran, kulturan, ali majka... Došla je, rasprodala im djedovinu, pa počela biznis - ispričao je jedan od mještana.

Prema njegovoj, ali i prema priči drugih sugovornika, posao s cvjećarnicama Kneževiće je uvukao u probleme i bio uvod za jezivu prevaru.

- Nije plaćala najam, mijenjala je lokale, ostajala dužna, kamata na kamatu... Lako se u problem zapadne. Otkud im ideja da počnu raditi estetske zahvate ne znam, jedino ako to nisu vidjeli kao način da dođu do brze zarade - rekao je i dodao da su oni još prije nekoliko godina, kada je propao posao s cvjećarnicom oglasili da prodaju kuću, navodno kako bi od tog novca mogli isplatiti dugove.

Cvjećarnica je, kako tvrde ljudi, bila Danijelin biznis, njen suprug sve vrijeme je radio u jednoj velikoj kompaniji, tako je bilo i kada su otvorili ordinaciju.

- Mogu se kladiti da on nije znao što se tamo događa. Pa on se kleo u Savu. Ne mogu garantirati, ali vrlo je vjerojatno da je sve ovo bilo njena ideja, ne bi me to uopće začudilo - kaže čovjek.

Prema njegovim riječima, Kneževići se nisu izdvajali po nekom bogatstvu.

- Imali su zemlju, ali ona je to rasprodavala. Ni njihova kuća nije nešto posebno, prizemna, ali kažu ljudi posljednjih godina su je unutra baš sredili, čak su i bazen počeli raditi iza kuće - objasnio je.

Mlađi mještani koji poznaju Savu o njemu govore kao o normalnom, prosječnom mladiću.

- Znam ga iz škole, družio se s mojom sestrom. Nije tu bilo ništa čudno, bio je korektan dečko. Otvorili su tu ordinaciju, to znam, vidjela sam i unutra kako izgleda, slao je slike mojoj sestri. Ništa luksuzno, kao neka zubarska ordinacija, okrečena u bijelo, nešto od potrebnog namještaja, ništa luksuzno. Što je u njoj dešavalo, to ne znam - kaže mlađa mještanka.

Njoj je, kaže, 'zapalo za oko' što ga neke poznate osobe reklamiraju.

- Vidjela sam na Instagramu, reklamirala ga je Jelena Krunić, starleta ona, ona iz realityja. Prvo ga je hvalila, snimala videa, objavljivala slike, e onda joj je nešto loše učinio pa je okrenula ploču - prisjetila se djevojka.

Otkako se prije nešto više od mjesec dana saznalo za prevaru majke i sina i strahote koje su ljudima radili, oni su napustili obiteljsku kuću u Batajnici. Danijela i Sava su se skrivali, dok prekjučer nisu uhićeni, a njegov mlađi brat i otac su napustili kuću i žive na nepoznatoj lokaciji, piše Blic.

- Njih dvojicu nismo viđali otkad se ovo dogodilo, prije toga živjeli su ovdje, a išli su u grad raditi. A otac mu i sad povremeno dođe u kuću. Pa čovjek, koliko je to sad moguće, živi normalno. Ide na posao, radi, dođe s vremena na vrijeme, obiđe kuću - rekao je jedan susjed i dodao da, iako nije bio blizak s njima, za Kneževiće kao susjede nema ništa loše za reći.

- Znam i njega i njegovog mlađeg brata, oca mu znam, djeda... Kao susjedi su korektni, zdravo-zdravo, pozdravimo se, mahnemo jedni drugima, nismo bili kućni prijatelji, nismo odlazili u kuću jedni kod drugih, pa da znam je li se nešto neobično događalo... Sve loše što sam čuo, čuo sam iz medija i o tome ne mogu da govorim, mogao bih samo nagađati - zaključio je.

Inače, veliki broj operiranih dobio je nakon zahvata ožiljke, opekotine i rupe na raznim dijelovima tijela odakle su im vadili salo i prebacivali ga na grudi ili usne, a neki tvrde da im je i život bio ugrožen. Nezadovoljne pacijentice svoje fotografije i iskustva su dijelile na Instagramu.

Jedna od njegovih žrtava je i Katarina Liović (33) iz Zagreba, koja tvrdi da je zbog nestručno obavljenog zahvata zamalo ostala bez usne.

- Uopće me ne čudi, pa on se stalno hvalio kako je zanat "ispekao" u inozemstvu i da je često radio u drugim zemljama. Koliko daleko je išao, najbolje govori da je na svoj Instagram postavljao slike uspješnih tretmana jednog poznatog azerbajdžanskog kirurga, a kada sam ga pitala zašto objavljuje nešto što nije njegov rad, rekao mi je da je to njegov učenik. Tek kasnije, kada sam shvatila da je prevarant, kontaktirala sam tog liječnika koji mi je rekao da nikada nije čuo za Savu Kneževića - kaže ona.

Podsjetimo, Sava Knežević i njegova majka Danijela uhićeni su u ponedjeljak u Beogradu. Na saslušanju pred tužiteljem branili su se šutnjom. Sava je optužen da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, a njegova majka, inače po zanimanju cvjećarka, osumnjičena je da je izvršila kazneno djelo neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću i kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

- Osumnjičenom Savi Kneževiću se stavlja na teret da se u neregistriranoj ordinaciji 'Dr. Sauvage' u Beogradu, ul. Terazije br. 6, koja ordinacija nikada nije prijavljena niti upisana u Registar privrednih subjekata Agencije za privredne registre, u vremenskom periodu od 02.01.2020. godine do 08.04.2021. godine, za novčanu naknadu bavio određenom djelatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa - priopćilo je Tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:51