ISPOVIJEST DJEVOJAKA

DETALJI AGONIJE IZ KUĆE STRAVE Seksualni zlostavljač Castro tjerao svoje žrtve na ruski rulet

Gina DeJesus (25) i Amanda Berry (29), koje je njihov tamničar Ariel Castro godinama držao zatočene te zlostavljao, u svojoj novoj knjizi otkrile su detalje agonije koju su proživljavale - među ostalim i činjenicu da ih je Castro prisilio da s njime igraju ruski rulet.

DeJesus i Berry u zajedničkim su memoarima opisale kako su se međusobno podupirale u grozomornim trenucima svojeg zatočeništva. A njih je definitivno bilo. Jedan od njih bio je, primjerice, kada se Castro jednog dana pojavio u dnevnoj sobi s pištoljem.

- Idemo se igrati igru, rekao nam je. Pokazao nam je da u pištolju samo jedan metak - tvrdi DeJesus.

- Objašnjavao je da će on, ako sam voljna preuzeti rizik, uperiti pištolj u moju glavu i povući okidač. Ako preživim, dat će mi priliku da ja uperim pištolj u njega. Rekla sam mu u redu. Prislonio je pištolj na moju sljepoočnicu i povukao okidač. Čula sam klik. Odmah sam ga stavila na njegovu glavu i povukla okidač. Klik - napisala je DeJesus, koja je za magazin People objasnila kako se osjećala kao da nema ništa za izgubiti ako će igrati.

- U to vrijeme sam mislia da ću biti tamo zauvijek, pa mi nije ni bilo stalo - tvrdi, no pritom dodaje kako je više od svega željela imati priliku držati ga na nišanu.

- Htjela sam ga ubiti - ispričala je. Castro je na kraju sam sebi oduzeo život - u zatvoru, u rujnu 2013., u kojem je završio nakon što su djevojke uspjele pobjeći iz njegove kuće strave. Njegova treća zatočenica, Michelle Knight, knjigu je samostalno objavila još prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:33