UKRAJINCI UDARILI

Deseci dronova napali Krim, odjekuju eksplozije: ‘Naša luka je dignuta u zrak!‘

Za sada nema izvješća o žrtvama, a Razvožajev je rekao da se radi na uspostavi opskrbe strujom
 Screenshot Twitter, Profimedia/

Treću noć zaredom je napadnut lučki grad Sevastopolj na okupiranom Krimu.

Taj grad i obližnju Balaklavu su rano jutros napali deseci dronova. Čelnik Sevastopolja kojeg su postavili Rusi, Mihail Razvožajev, objavio je da je došlo do djelomičnih nestanaka struje, a krhotine su pogodile trafostanicu Sevastopolj. Kyiv Independent prenosi da su u Sevastopolju zatvorene škole zbog ovih napada.

Satelitske snimke pokazuju razmjere uništenja.

- Naša luka je dignuta u zrak, čuje se ženski glas na snimci objavljenoj na društvenoj mreži X.

- Ruske jedinice protuzračne obrane uništile su desetke bespilotnih letjelica i više od pet mornaričkih dronova, napisao je Razvožajev na društvenoj mreži X.

Za sada nema izvješća o žrtvama, a Razvožajev je rekao da se radi na uspostavi opskrbe strujom.

Oprema u trafostanici je morala biti zatvorena, što je izazvalo nestanak struje.

Razvožajev je kasnije najavio da će obnova trafostanice trajati najmanje jedan dan i da će grad morati uvesti prekide struje dok popravci traju.

"U vezi s trenutnom situacijom odlučio sam otkazati nastavu u svim školama, ustanovama srednjeg strukovnog obrazovanja i vrtićima", rekao je.

Eksplozije su odjekivale i u Novorosijsku u Ruskoj Federaciji nakon napada ukrajinskih dronova.

Mediji izvještavaju, pozivajući se na Telegram kanale, da se tijekom noći u Novorosijsku čulo barem osam eksplozija te da su napadnuti i terminal za loživo ulje u Novorosijsku i terminal Transnjefta.

Ukrajinske snage napale su i više naselja u Belgorodskoj oblasti 16. i 17. svibnja, oštetivši benzinsku crpku i ubivši dvoje ljudi, ustvrdio je guverner Vjačeslav Gladkov, prenosi Kyiv Independent.

Izvještaji o napadima raketama ili bespilotnim letjelicama na Belgorodsku oblast, koja graniči s ukrajinskom Sumskom, Harkovskom i Luganskom oblašću, postali su uobičajena pojava posljednjih mjeseci.

Dron je pogodio benzinsku crpku u blizini sela Bessonovka, uzrokujući da se zapali spremnik goriva, rekao je Gladkov. Vatrogasci su u međuvremenu ugasili požar.

U selu Oktyabyrsky u napadu drona ubijena je žena i njezino četverogodišnje dijete, tvrdi Gladkov. Rekao je i da je djetetov otac ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:12