KRALJEVSKA PREMIJERA

David Attenborough britanskom princu Georgeu darovao fosilni ostatak zuba morskog psa

Palača je objavila fotografije Attenborougha (94) na privatnom prikazivanju filma "A Life on our Planet" koji će idući tjedan u kina
 Kensington Palace/AFP

Televizijski voditelj i prirodoslovac David Attenborough darovao je britanskom princu Georgeu fosilni ostatak zuba morskog psa na kraljevskoj pretpremijeri njegova novog filma, objavila je palača Kensington u nedjelju.

Palača je objavila na Twitteru fotografije Attenborougha (94) na privatnom prikazivanju filma "A Life on our Planet" koji će idući tjedan dospjeti u kina.

Princ William i njegova žena Kate, vojvotkinja od Cambridgea te njihova djeca - princ George (7), princeza Charlotte (5) i princ Louis (2) gledali su film u dvorištu palače.

"Kada su se susreli Sir David Attenborough darovao je princu Georgeu zub divovske bijele psine", objavila je palača Kensington.

Princ William i Attenborough "podržavaju jedan drugoga u njihovim misijama suočavanja s nekim od najvećih klimatskih izazova s kojima se suočava naš planet", dodaje se.

"To uključuje zajednički rad na nagradi Earthshot - o čemu će detalji biti objavljeni u narednim tjednima", navodi se u objavi.

Nagrada Eartshot dodjeljuje se osobama koje su napravile "značajan napredak ili su dale izvanredan doprinos rješavanju klimatskih izazova". Producenti Attenboroughova filma navode da je imao "sjajno poslijepodne ranije ovoga tjedna" s Williamom i njegovom obitelji.

"Oboje dijele strast za zaštitu prirodnog svijeta i podržavaju jedan drugoga kako bi podigli svijest o dostupnim rješenjima za borbu s klimatskim promjenama i smanjenjem biološke raznolikosti", napisali su na Instagram profilu Davida Attenborougha.

Attenborough je otvorio profil na toj društvenoj mreži u četvrtak te je kazao da želi pomoći "svijetu u nevolji". Do nedjelje je prikupio 4, 2 milijuna pratitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:10