SLAGALICA STRAVE

CURE NOVI DETALJI JEZIVOG KRVOPROLIĆA U NJEMAČKOJ Muškarac ubijen samostrelom bio je vođa seks kulta: 'On je bio guru opsjednut srednjim vijekom'

 
Ilustracija
 REUTERS; Profimedia

Muškarac ubijen samostrelom u misterioznom slučaju koji je šokirao Njemačku bio je vođa kulta posvećenog srednjovjekovnom folkloru koji je tretirao žene oko sebe kao robinje, pišu strani mediji.

Posljednji su ovo detalji istrage koji su procurili u javnost, a koji barem donekle objašnjavaju pet leševa pronađenih na potpuno različitim krajevima Njemačke, tri samostrela i dvije oporuke koje su četiri žene i 53-godišnji Torsten W. ostavili iza sebe.

Podsjetimo, u nedjelju je sobarica jednog pansiona u bavarskom gradu Passauu pronašla u jednoj sobi leš 53-godišnjeg muškaraca i dvije mlađe žene, u dobi od 33 i 30 godina. Muškarac i 33-godišnja žena Kerstin E. ležali su jedno pokraj drugog na krevetu držeći se za ruke, a iz tijela su im stršale brojne strelice - konkretno, muškarac je bio upucan s pet strelica, a žena s dvije.

Tijelo Farine C., koje je ležalo na podu, pogođeno je jednom strelicom u vrat. Kako nije bilo naznaka da je sudjelovala četvrta osoba, policija je ovaj slučaj tretirala kao ubojstva i samoubojstvo.

Policija je u sobi pronašla i dvije oporuke.

Osim ova tri leša u Passauu, sljedeći su dan u Wittingenu, gradiću od desetak tisuća stanovnika kod Gifhorna u Donjoj Saskoj, pronađena još dva tijela. To je na sasvim drugom kraju Njemačke. Ovdje su ubijene dvije žene, ali uzrok smrti nije samostrel. Ubijene su 35-godišnja Gertrud C. i 19-godišnjakinja, čiji identitet policija nije otkrila.

Gertrud C. je bila životna partnerica 30-godišnjakinje koja je umrla nakon ranjavanja samostrelom u Passauu, gradu s oko 50.000 stanovnika u Donjoj Bavarskoj, na Dunavu uz granicu s Austrijom.

Kako pišu strani mediji, Torsten W. je u svojstvu vođe sekte kontrolirao ove četiri žene koristeći se pritom fizičkim nasiljem i manipuliranjem.

"Istražitelji sumnjaju da su svi bili članovi nekakvog seksualnog kruga fokusiranog na Srednji vijek. Torsten W. vjerojatno je bio guru skupine", izvijestili su njemački mediji.

Navodno je bio u vezama s nekoliko žena kojima je upravljao poput gospodara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:31