NA INTERNETU OBJAVLJIVAO SNIMKE SVOJIH ZLOČINA!

'Čudovište iz Rige' osuđen na 18 godina zatvora: Seksualnog zlostavljao 67-ero djece u vrtiću!

Robert M. radio je u dječjem vrtiću u Amsterdamu od 2007. do 2010.

Nizozemac latvijskog podrijetla Robert M. osuđen je danas na 18 godina zatvora i liječenje u psihijatriji na neodređeno vrijeme zbog seksualnog zlostavljanja djece i beba i objavljivanja na internetu snimaka svojih zločina , u slučaju koji je izazvao šok u Nizozemskoj i u kojem su neka od zlostavljanih beba bile stare tek par tjedana.

Razmjeri monstruoznog zločina koje je Robert M. ili “Čudovište iz Rige”, kako su ga nizozemski mediji prozvali, sustavno činio niz godina šokirali su javnost. Pedofil je osuđen za zlostavljanje 67-oro djece, iako je priznao da ih je zlostavaljao i više. M. je radio u nekoliko vrtića i kao freelance babysitter koji je svoje usluge nudio preko interneta. Zlostavljao je malu djecu, ali i novorođenčad, sve bi to snimao, a potom video zapise i fotografije objavljivao na internetu.

“Način i dugotrajno vrijeme zločina, bol nanesena žrtvama i njihovim obiteljima, proračunate metode zločina, prikupljanje i distribucija video materijala, savjeti drugim pedofilima, pokušaji da djecu koju su mu na raspolaganju proda drugim zločincima, sve je ovo nanijelo veliku štetu”, pojasnio je u presudi sudac Frans Bauduin.

Psihijatrijsko liječenje na neodređeno vrijeme kazna je koja bi u praksi mogla zapravo značiti doživotni zatvor, jer terapija za one bolesti osuđenika koje se smatraju neizlječivim može potrajati do smrti.

M. je uhićen u prosincu 2010. nakon što su njegove aktivnosti na internetu primjetile američke sigurnosne snage i na njih upozorili nizozemske kolege. U međuvremenu, ogromna digitalna arhiva koja je zaplijenjena u domu Roberta M. korištena je za pokretanje novih istraga o međunarodnom pedofilskom lancu koji djeluje preko interneta.

M. je inače tijekom uhićenja bio jako koopeerativan, ali je na današnjem izricanju presude vrijeđao suca i bacio čašu vode na njega.

“Ne, neću začepiti, sada je vrijeme da vi začepite”, rekao je mirno sudac regirajući na ispad osuđenog pedofila.

Osim Roberta M. u slučaju je osuđen i njegov, prema nekim medijima suprug, a prema drugima partnet, Richar van O. On nije sudjelovao u zločinima svojeg ljubavnika, ali je znao za njih i nije ih prijavio policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:18