RADIKALNA METODA

ČUDESNI OPORAVAK Tetovažama izliječila opekline lica i tijela

 Screenshot

Mlada Kanađanka Samira Omar (17) proživjela je pravi horor u kolovozu prošle godine kada su je napala četvorica školskih kolega za koje je mislila da su joj prijatelji.

Nakon što su je pretukli polili su je kipućom vodom što joj je ostavilo ogromne opekline po licu i drugim dijelovima tijela.

- Sjećam se kao mi je koža visjela kada sam se pogledala u zrcalo i dozivala pomoć. Osjećala sam se kao da sam se upravo vratila iz pakla - kaže Samira koja je u to vrijeme živjela u Velikoj Britaniji.

Iako je milila da će s tim fizičkim ožiljcima morati živjeti do kraja života, spas je pronašla kada je čula za stručnjakinju za para-medicinsko tetoviranje Basmu Hameed. S obzirom da joj liječnici ranije nisu ulijevali previše nade u oporavak, u početku je posumnjala i u Basmu.

Ipak, gospođa Hameed joj je dala do znanja da joj može povratiti prirodnu boju kože, ali da će joj za to trebati serija tretmana u kojima će istetovirati ožiljke njenom prirodnom bojom kože.

- Kada mi je rekla da mi može povratiti pigmente i izjednačiti mi boju kože osjetila sam veliko olakšanje - rekla je Omar.

Koliko je zbog svojih tretmana gospođa Hameed postala poznata govori činjenica da su njene usluge tražene diljem svijeta. S ovim poslom se počela baviti 2011. godine u Torontu, a sada je otvorila i kliniku u Chicagu.

Osim što svojim vještinama prekriva ozljede od opekotina gospođa Hameed pomaže i oboljelima od kožne bolesti

Vitiligo, koja se manifestira gubitkom pigmenta, ali i ženama koje su se liječile od raka dojke.

- Smatram da sam dobra u onome što radim jer sam to radila i na sebi pa sam mogla pratiti proces - kaže gospođa Hameed koja je kao malena djevojčica zadobila teške opekline od kuhinjskog ulja.

Zbog toga je i sama podvrgnula stotinama raznih tretmana, uključujući plastične operacije. I njoj su kao i mladoj djevojci s početka priče rekli da joj se više ne može pomoći.

- Plastični kirurg mi je rekao da odem na odmor, ali sam ja smatrala kako to nije kraj priče. Vjerovala sam da postoji nešto drugo. Nakon toga sam neko vrijeme istraživala i školovala se tako da sam znala u što se upuštam - kaže gospođa Hameed.

Nakon što se podvrgnula kozmetičkoj tetovaži kako bi spaljene obrve zamijenila istetoviranim shvatila je da bi na taj način mogla prekriti i druge opekotine.

Ne samo što je u potpunosti transformirala svoje lice, nego je i pokrenula vlastiti biznis kojim nastoji promijeniti život drugim ljudima.

Upravo svojim vještinama to pokušava učiniti i s Omar, koju 'liječi' besplatno putem humanitarne udruge 'Basma Hameed Survivors Foundation'.

To ulijeva novu nada za mladu djevojku koja još uvijek pokušava shvatiti što joj se dogodilo.

- Kada sam čula njenu priču, osjećala sam se da smo povezane - kaže gospođa Hameed.

S obzirom da su opekline na Omar još uvijek svježe proći će još nekoliko mjeseci prije nego što završi tretman.

U međuvremenu, gospođa Hameed joj je pokazala kako uz pomoć korektora može prekriti rane, a proizvod je razvila eksperimentirajući na sebi.

- Ovo je sjajno. Iskreno vam se zahvaljujem - poručila je Omar svojoj spasiteljici nakon što je prošla kroz njene ruke.

- Ponosna sam na sebe jer se nisam predala, a još sam ponosnija zbog reakcija koju dobijem od ljudi kojima pomognem - poručila je gospođa Hameed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:34