STAO NA DRUGU STRANU

Crnogorski premijer prekinuo posjet svog ministra Sjevernoj Makedoniji: ‘To je neprofesionalno‘

Posjet je prekinut jer je Radulović stao na stranu koalicijskog partnera koji više ne podržava Krivokapićevu vladu

Đorđe Radulović

 Metin Aktas/AFP

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić prekinuo je u u srijedu posjet svoga ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Sjevernoj Makedoniji, jer je stao na stranu koalicijskog partnera koji više ne podržava Krivokapićevu vladu.

Radulović se ranije priklonio potpredsjedniku vlade Dritanu Abazoviću, čija je stranka Ujedinjena reformska akcija (URA) odlučila uskratiti povjerenje vladi.

Šef crnogorske diplomacije se u Skoplju trebao sastati s najvišim makedonskim dužnosnicima, no svi su susreti otkazani i on se morao vratiti iz Skopja u Podgoricu.

Mediji prenose da se Radulović ispričao domaćinima i premijerovu oduku ocijenio osobnom, neprikladnom i neprofesionalnom.

Krivokapić je u utorak optužio Radulovića da je od rujna prošle godine intenzivno promovirao manjinsku vladu tijekom svojih diplomatskih susreta.

Premijer je u srijedu smijenio i nekoliko vladinih dužnosnika bliskih Abazoviću.

Zastupnici u parlamentu će 4. veljače glasati o povjerenju vladi na inicijativu Abazaovićeve URA-e, oporbene Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) i dijela zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS), predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 23:13