PROŠLA GRANICU?

CRNOGORCI UPOZORAVAJU: NESTALA JE SLIKARICA KOD KOJE JE PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA Pripremala je likvidaciju, za Novu godinu viđena je u Dubrovniku?

Danijela Kisić Petrović
 Screenshot: Facebook

Tri dana prije Nove godine iz pritvora u Crnoj Gori puštena je Danijela Kisić Petrović (65), za koju je policija tvrdila da priprema nečiju likvidaciju, pišu Vijesti.me.

Kako isti mediji neslužbeno saznaje Kisić Petrović viđena je u Dubrovniku u novogodišnjoj noći. Nije poznato da li se vratila u Crnu Goru.

Po zanimanju slikarica, Kisić Petrović je uhapšena 17. prosinca nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla arsenal oružja. Njezin odvjetnik Danilo Mićović za "Vijesti" je potvrdio da je istražni sudac Osnovnog suda u Podgorici prihvatio da uz položeno jamstvo Petrović pusti da se brani sa slobode.

- Sudac Miladin Pejović je prvobitno prihvatio da joj uz jamstvo od 50.000 eura ukine pritvor, ali se na tu odluku žalilo tužilaštvo i vijeće je ukinulo. Nakon toga predložili smo jamstvo od 100.000 eura i ono je prihvaćeno. Odluka je postala pravomoćna u petak, kada je i puštena iz pritvora - kazao je Mićović za Vijesti.me.

On je rekao da ne zna da li je Kisić Petrović napustila Crnu Goru, ali je napomenuo da joj sud nije izrekao mjeru oduzimanja putovnice. Nakon uhićenja iz Uprave policije službeno su priopćili da su hapšenjem Kisić Petrović spriječili likvidaciju, bez da su otkrili tko je bio meta osebujne slikarice i poduzetnice.

Dobro upućeni izvor za "Vijesti" tvrdi da je Kisić-Petrović, inače iz Bara, zbog sudskih sporova vođenih u Baru, Ulcinju i na Cetinju prijetila tamošnjim sucima i odvjetnicima.

- Zbog ranijih prijetnji izuzeće su tražile suci iz Bara koje su postupale u njenom predmetu, potom se isto dogodilo i sa sucima u Ulcinju - rekao je nedavno taj izvor za Vijesti.me. Policija nije izvijestila da li je neko od sudaca ili odvjetnika bio potencijalna meta Kisić Petrović.

Izvor iz istrage je pak rekao da inspektori znaju čija je likvidacija pripremana u kući Petrović Kisić. Iz Uprave policije pojasnili su da su kuću koju dijeli sa sinom Kristoforom Petrovićem (30) pretresli postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru.

Pretragom su pronašli i oduzeli pištolj marke Heckler & Koch s dva okvira puna streljiva, škorpion s tri okvira puna streljiva, revolver nepoznate marke u kom je bilo sedam metaka, preko 2.000 komada razne municije za pištolj, fantomku, lisice, plinski pištolj, pribor za čišćenje oružja..

Usprkos tvrdnjama da je pripremala nečiju likvidaciju, Kisić Petrović osumnjičena je tek za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala. Na saslušanju je tvrdila da je oružje pronađeno u njenoj kući pripadalo njenom pokojnom rođaku, bivšem oficiru JNA.

Tada joj je sudac Pejović odredio pritvor zbog opasnosti od bijega, jer osim crnogorskog ima i slovensko državljanstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:32