HOROR U ENGLESKOJ

Čovjek se utapao u rijeci, prolaznici snimali za TikTok, policija bijesna: ‘Plutače su par metara udaljene!‘

Čovjek je na kraju spašen uz pomoć Vatrogasne i spasilačke službe Sjevernog Yorkshirea i spasilačkog broda York

Policija u Sjevernom Yorkshireu, trenutak spašavanja

 /North Yorkshire Police

Mnoštvo ljudi gledalo je čovjeka kako se utapa u rijeci Ouse, ali nitko mu nije pritekao u pomoć, piše The Independent, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Neimenovani muškarac upao je u vodu iza hotela Radisson u Yorku u četvrtak poslijepodne, ali slučajni prolaznici nisu mu pomogli unatoč njegovim povicima za pomoć, otkrila je policija. Nepotvrđena izvješća društvenih medija sugeriraju da su neki prolaznici snimali selfije na svojim mobilnim telefonima dok se incident odvijao u rijeci koja je nakon oluja izrazito nabujala.

@kelly198810 River is reallt high and still rising currently at 8.5 metres 😱 #york #riverouse #flooding #stormbabet #babet ♬ Little Things - Tiqta

Policija Sjevernog Yorkshirea je u izjavi rekla: “Biste li bili slučajni prolaznik ili spasilac? Dva naša policajca spasila su jučer čovjeka u rijeci Ouse u Yorku. Bilo im je drago pomoći, ali nešto što su vidjeli ih je zabrinulo.

“Gomile su se okupile na mostu Ouse i okolnim šetnicama gledajući kako se čovjek bori da održi glavu iznad vode. Ali nitko mu nije pokušao baciti prsten za spašavanje. Najmanje dvije plutajuće naprave bile su dostupne metrima od mjesta događaja. Srećom, kad smo stigli, uspjeli smo brzo pronaći prsten za spašavanje i baciti ga čovjeku", kazali su iz policije.

Čovjek je na kraju spašen uz pomoć Vatrogasne i spasilačke službe Sjevernog Yorkshirea i spasilačkog broda York te mu je pružena prva pomoć. Sada je u bolnici na oporavku.

Nakon incidenta, vatrogasna služba izradila je video o tome kako koristiti pojas za spašavanje, a javnost je pozvala da ga pogleda i zabilježi lokacije plutajućih uređaja oko rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:06