ODGOVORNOST NA VRHU

Tako je to u Japanu: Ministar se odrekao 112 tisuća kuna plaće zbog greške svojih podređenih

Red emergency phones sit on a desk as workers inside the emergency operation center at the crippled Fukushima Dai-ichi nuclear power station stand to listen to Japan's Minister of the Environment, Goshi Hosono, in Okuma, Japan Saturday, Nov. 12, 2011. (AP Photo/David Guttenfelder, Pool)
 AP

Japanski ministar za okoliš Goshi Hosono odrekao se plaće u protuvrijednosti od oko 112 tisuća kuna zbog greške svojih podređenih.

Član demokratske stranke odriče se mjesečne plaće tijekom cijelog svog mandata nakon što su njegovi podređeni bacili uzorak zemlje koji je jedan stanovnik Fukushime poslao na testiranje.

Stanovnik Fukushime, čija kuća je oko 60 kilometara udaljena od potresom i tsunamijem oštećene nuklearne elektrane Fukushima Daiichi , prošlog je tjedna na analizu u ministarstvo okoliša poslao paket zemlje iz svog dvorišta.

Po primitku paketa, jedan od djelatnika predložio je da se sadržaj neprimjetno istrese izvan Tokija, pri čemu su mu pomogli njegovi kolege, a upleteni su bili i neposredni šefovi.

Svi su kažnjeni smanjivanjem plaća, opomenama pred otkaz i premještajima s radnog mjesta.

"Kao prvi čovjek toga ministarstva nosim tešku odgovornost", rekao je Hosono nakon što je sam sebi uskratio plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:31