TRAGEDIJA U NIZOZEMSKOJ

CIJELA DRŽAVA U NEVJERICI NAKON BRUTALNOG UBOJSTVA DJEVOJČICE (16) U ŠKOLI Likvidirao je duplo stariji monstrum koji je s njom želio ljubavnu vezu

 
Bekir E.
 Facebook

Učenici, učitelji, obitelji i prijatelji u šoku su nakon što je 16-godišnja djevojka ubijena u školi u nizozemskom gradu Rotterdamu. Humeyra Öz napadnuta je u spremištu za bicikle u Školi za dizajn u četvrtak neposredno nakon što joj je završila nastava, piše BBC.

Za ubojstvo je uhićen 31-godišnjak, navodno njezin bivši dečko. Prijatelji djevojke kažu da je nedavno prekinula s njim, ali se žalilia da joj muškarac prijeti. Policija je potvrdila da je poznavala osumnjičenog, ali nisu htjeli dati više informacija.

Školu pohađa oko 300 učenika i neki od njih su bili s njom u spremištu za bicikle kad se dogodila tragedija. Sve su vidjeli. I žrtva i osumnjičeni su pripadnici nizozemsko-turske zajednice, a u srijedu je školu posjetio turski konzul Aytac Yilmaz.

Učenici pokušavaju shvatiti što se dogodilo dok su roditelji zabrinuti za njihovu sigurnost.

- Bila je draga, lijepa i pametna djevojka. Još uvijek smo svi u strahu. Kako se to moglo dogoditi - pitala se jedna njezina kolegica u izjavi za nizozemske medije.

Ravnatelj škole Marc Otto rekao je da ne može govoriti o prijetnjama žrtvi jer je to sad dio policijske istrage, ali uvjerava da sigurnost u školi nije upitna.

- Ovdje se radi o starijoj osobi koja je došla u školu, ovo nije zatvor - rekao je.

Gradonačelnik Rotterdama Ahmed Aboutaleb rekao je da napad ne treba karakterizirati kao ‘pucnjavu u školi’, već kao napad poremećene osobe koja je to mogla napraviti bilo gdje. Nada se da će se situacija nakon blagdana normalizirati.

Humeyra Öz je upoznala svog napadača, identificiranog kao Bekir E., preko Facebooka prije dvije godine. Vezu je također prekinula preko te društvene mreže, pišu nizozemski mediji.

- Njezina je obitelj čak išla razgovarati s njegovom obitelji. Rekli su im da je premlada, ali on ju je nastavio maltretirati i prijetiti joj - rekao je rođak za list Volkskrant. Prijatelji su ispričali da ju je otac već neko vrijeme zbog prijetnji pratio u školu. Rođak je također rekao da je obitelj podnijela tužbu protiv Bekira prije godinu dana te da je nedavno dobio dvije godine zatvora. Javni je tužitelj potvrdio da je osumnjičeni nedavno osuđen te da se nalazio pod nadzorom, ali nije otkrio detalje presude ni kako je moguće da je izmaknuo nadzoru. Nizozemski mediji javljaju da je imao zabranu pristupa djevojčici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:17