PRETRAŽUJU SVAKI PEDALJ

CIJELA DRŽAVA TRAŽI CURICU (14) Oteo je osuđivani koljač: 'On je hladnokrvni ubojica i ubijat će opet'

U cijelom slučaju britansku javnost dodatno intrigira činjenica da policija nije znala za zločinačku prošlost osuđenog ubojice kada je uhićen 2009. godine

U slučaju nestanka tinejžerke Alice Gross šest stotina policajaca je u zadnjih mjesec dana uključeno u najveću operaciju potrage u Londonu još od terorističkih napada bombaša samoubojica 2005. godine. Do sada su pretražili 25 četvornih kilometara i 5,5 kilometara kanala i rijeka.

Glavni osumnjičenik za nestanak 14-godišnje Alice, koja je zadnji put viđena 28. kolovoza, imigrant je iz Latvije Arnis Zalkalns (41), koji je osuđen zbog ubojstva svoje žene koju je zaklao nožem 1998. godine. Nakon sedam godina robije došao je 2007. godine u Veliku Britaniju, gdje je prije pet godina uhićen zbog napada.

Zalkalns je zadnji put viđen šest dana nakon nestanka Alice i, prema podacima Scotland Yarda, od tada nije koristio svoj bankovni račun i mobitel. Na sam dan nestanka djevojčice, uočen je blizu mjesta gdje je ona posljednji put viđena. Nedavno je pronađen njegov bicikl, ali nije objavljeno gdje.

Foto: London Met Police

Viktorija Zalkalns, majka njegove supruge Rudite koju je zaklao, u izjavi za britanske medije nazvala ga je hladnokrvnim ubojicom koji će vjerojatno ubiti opet.

U cijelom slučaju britansku javnost dodatno intrigira činjenica da policija nije znala za zločinačku prošlost osuđenog ubojice kada je uhićen 2009. godine. To je pokrenulo debatu o uključivanju britanske policije u europski računalni sustav Ecris s podacima o zlodjelima, u koji se Britanci nisu željeli uključiti kada je pokrenut prije dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 02:32