DOBRO ĆE POSLUŽITI

Češka policija mafijašima zaplijenila Ferrari, prenamijenila ga u presretač: ‘To je jeftinije od nove Škode‘

Model Ferrari 458 Italia koristit će se za suzbijanje ilegalnih cestovnih utrka, ali i jurnjavu za ukradenim automobilima

Ferrai 458 u bojama češke policije

 Twitter: Češka Policija/

Češka policija pohvalila se novim automobilom u svome voznom parku. Kako piše BBC, riječ je o Ferrariju koji može postići brzinu do 326 kilometara na sat.

Policija je također izvijestila kako je spomenuto vozilo oduzela kriminalcima.

- Trošak od 12.000 eura za njegovu preobrazbu kako bi bio pogodan za policijsku uporabu bio je otprilike isti kao i kupnja nove Škode niske ili niže srednje klase - dodali su.

Automobil Ferrari 458 Italia koristit će se za suzbijanje ilegalnih cestovnih utrka, ali i jurnjavu za ukradenim automobilima. Spomenuto vozilo može za 3,4 sekunde ubrzati od 0 do 100 km/h.

Auto s fluorescentnim žuto-plavim prugama dodijeljen je policijskom odboru za poseban nadzor, a njime će upravljati posebno obučeni službenici.

- Ovaj Ferrari koristit ćemo protiv ‘najagresivnijih‘ vozača na češkim cestama - rekao je Jiri Zly, šef policijskog odjela za promet.

Inače, češka policija ima stotine vozila koja su zaplijenili kriminalcima i koriste ih za borbu protiv teških kriminalnih aktivnosti diljem zemlje, priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:08