GREŠKA U MEDIJIMA

'ČEŠKA I ČEČENIJA SU DVIJE RAZLIČITE DRŽAVE!' Češki veleposlanik u SAD-u objašnjavao da bombaši nisu iz njegove zemlje

Pojedini mediji javili su da su braća Carnajev, teroristi koji su izveli napade na Bostonski maraton, iz Češke umjesto iz Čečenije

Spektakularna akcija potrage za bombašima s Bostonskog maratona neočekivano je u centar pažnje u jednom trenutku stavila zemlju koja ni na koji način s cijelim događajem nema veze - Češku. Čak je reagirala i ambasada ove zemlje u Washingtonu.

Imajući u vidu neslavan ugled Amerikanaca kada je u pitanju poznavanje zemljopisa, mnogi nisu bili iznenađeni kada su pojedini mediji javili da su braća Carnajev, teroristi koji su izveli napade na Bostonski maraton, iz Češke umjesto iz Čečenije.

Neko je morao reagirati, pa je to učinio Petr Gandalovič, veleposlanik Češke u SAD.

"Kao i mnogi drugi, duboko sam potresen tragedijom koja se dogodila u Bostonu. To je upozorenje da bilo tko od nas može biti žrtva besmislenog nasilja bilo gdje u bilo kojem trenutku", navodi se u priopćenju ambasadora Gandaloviča.

On dodaje da je ipak zabrinut zbog toga što je na društvenim medijima došlo do "nesretnog nerazumijevanja" podrijetla navodnih izvršilaca ovog zlodjela.

"Češka Republika i Čečenija su dvije različite države - Češka je država u Srednjoj Europi; Čečenija je dio Ruske Federacije", objasnio je.

Rekao je i kako je Češka odani saveznik u borbi protiv terorizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:59