PROROK IZ OMAHE

Buffett: 'Kladim se da će Hillary biti predsjednica'

 AFP

Warren Buffett, jedan od najpoznatijih svjetskih milijardera, davno je zbog nepogrešivog njuha za najbolje investicije zaradio nadimak Prorok iz Omahe. U slučaju američkih predsjedničkih izbora 2016. Buffett se okladio na Hillary Clinton.

Još nije odlučila

- Hillary će pobijediti. Okladio bih se u novac da će tako biti, a znate da ja nikada ne riskiram - izjavio je Buffett na javnoj priredbi za promociju žena na liderskim pozicijama.

Ona, pak, i dalje ne želi javno oglasiti kandidaturu, nego je izjavila da će konačnu odluku objaviti nakon Nove godine.

Da bi se Buffett uvijek kladio na Hillary Clinton, jasno je još od 2008. kad se natjecala za demokratsku nominaciju s tada novom zvijezdom američke politike Barackom Obamom. Doduše, tu baš i nije pogodio, a poslije je podržao Obamu. Svoje političke poglede poznati investitor i CEO kompanije Berkshire Hathaway opisuje kao općenito liberalne. Zalagao se za povećanje poreza najbogatijim Amerikancima u koje i sam spada, jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu. Buffett, međutim, uvijek ističe da nema demokratsku člansku iskaznicu ili “takvo što”.

Zanimljiv povratak

Komentirajući republikanske rivale Hillary Clinton u utrci 2016., Buffett je izjavio da je “povratak Mitta Romneyja vrlo zanimljiv”, ali nije to detaljnije objasnio. Bivšega guvernera Massachusettsa je 2012. porazio Obama, a 2008. je izgubio republikansku nominaciju od senatora iz Arizone Johna McCaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:22