HLADNA OSVETA

Brutalno zlostavljao ženu, a ona ga otrovala i zamrznula! Na sudu se pojavila i njegova ljubavnica: ‘Mrzim ju, ali...‘

Payneova ljubavnica je pak na najintimnijim dijelovima tijela ima pet tetovaža s Noelovim imenom
 Facebook/Noel Payne

Rebecci Payne (43) prijeti doživotni zatvor za sadističko ubojstvo vlastitog supruga Noela Paynea (68). Nakon što ju je pretukao, Rebecca je supruga drogirala i strpala ga u škrinju za zamrzavanje, a sad tvrdi da je ona bila prava žrtva. Odvjetnik Richard Edney na sudu je molio za milost u njeno ime, piše Daily Mail.

- Ovo je slučaj u kojem trebate biti milostivi prema Rebbeci Payne s obzirom na to što je doživjela i pretrpjela u Noelovim rukama. Radi se o ekstremnom i jedinstvenom slučaju zbog čega bi zatvorska kazna trebala biti niža nego inače, rekao je Edney.

Porota je Rebeccu proglasila krivom za ubojstvo supruga koje se odvilo u rujnu 2020. u Walpeupu u Australiji, iako je tvrdila da ga nije namjeravala ubiti. Policija je dokazala da ga je oborila posluživši mu kekse s vrućom šalicom kakaa pomiješanog s tabletama za spavanje. Liječnici nisu mogli utvrditi je li umro od predoziranja ili od gušenja nakon što je Payne stavila tijelo svog supruga u zamrzivač i zatvorila ga remenom.

Odvjetnik pak tvrdi da njegova klijentica nije namjeravala ubiti svog supruga već da se uspaničila nakon što mu je dala otrov. U obiteljskoj kući s parom živjela je i treća žena koja se ne može imenovati iz pravnih razloga. Edney je rekao sudu da je ubijeni divljački zlostavljao obje žene što je rezultiralo njegovom smrću.

- Kazna može imati smisla samo ako je kalibrirana unutar te prizme obiteljskog nasilja. Noel Payne stvorio je izopačeni i uznemirujući moralni svemir u kojem je žene tretirao kao obične objekte, za vlastito zadovoljstvo, kaže Edney.

Na sudu je Payne otkrila da na tijelu ima 18 tetovaža s imenom svog supruga koje je bila prisiljena tetovirati zbog njegove opsjednutosti. Rečeno je da ju je suprug više puta pljunuo, gledao pod tušem i tukao na groblju. Neke od tih scena bile su snimane, a Rebecca ih je povremeno bila prisiljena ponovno gledati.

- U tom odnosu postojale su prijetnje, fizičko i seksualno nasilje, kao i financijska kontrola. Ponašanje prema ženama bilo je osuđujuće i opsceno. Druga žena je bila mlada žena sa stečenom ozljedom mozga, izjavio je odvjetnik.

Payneova ljubavnica rekla je da joj je bez njega bolje. Ona, pak, na najintimnijim dijelovima tijela ima pet tetovaža s Noelovim imenom.

- Mrzim Bec zbog onoga što je učinila, ali život je sada bolji nego što je bio. Imam tetovaže na mjestima koja se mogu vidjeti samo ako sam gola, natjerao me da ih tetoviram jer mi nije dopuštao da pronađem nekog drugog, rekla je na sudu.

Oni koji poznaju Rebeccu kažu da je svoju kaznu već odslužila dok je živjela s nasilnim partnerom te da bi trebala biti puštena na slobodu.

- Živjela je 14 godina u paklu s čudovištem. Djeca je trebaju, zajednica je treba, svima nam je potrebna, rekao je njezin sin Jamie.

Susjed koji je živio u istoj ulici kao i Payneovi smatra da je Noel planirao ubiti Rebeccu, njihova dva sina koji su tamo živjeli kao i drugu ljubavnicu. - Spasila je najmanje četiri života. Nije znala hoće li se probuditi nakon što ode u krevet i hoće li joj sinovi dočekati jutro. Ona je prava žrtva u ovom slučaju, rekao je susjed.

Državni tužitelj David Glynn odbacio je tvrdnje da je Payne išta manje od hladnokrvnog ubojice. Poroti je ispričao kako je Rebecca umotala tijelom svog supruga u deku nakon što se onesvijestio i spremila ga u zamrzivač. Na kraju je remenima svezala vrata tako da ne može pobjeći.

- Mora da je bilo jezivo, to je nešto od čega bi ustuknuo bilo tko tko nije psihopat. Imala je hrabrost, ideju i odlučnost da to napravi, to je ubojstvo. Mogla je pronaći drugačiji način da napusti brak, rekao je Glynn.

Payne će biti osuđena sljedeći tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:42