LETE ŠAKE, LETE AVIONI

Brutalan napad u zrakoplovu: Stjuardesa molila putnicu da pravilno stavi masku, ova joj izbila zube

Stjuardesa je ženu u nekoliko navrata zamolila da pravilno nosi masku, na što se napadačica oglušila
Amerikanka izudarala stjuardesu na letu
 Screenshot

Policija je privela Amerikanku Vyviannu Quinonez (28) zbog fizičkog napada na (neimenovanu) stjuardesu prilikom leta iz Sacramenta u San Diego prošloga mjeseca.

UPOZORENJE: SADRŽAJ PRIKAZUJE NASILJE

Prema iskazima svjedoka do fizičkog je nasrtanja žene na zaposlenicu Southwest Airlinesa došlo nakon što ju je u nekoliko navrata zamolila da pravilno nosi masku preko nosa i usta, kao i svi ostali putnici, i pridržava se pravila u zrakoplovu. Quinonez se svaki put oglušila, a kada je stjuardesa već izgubila strpljenje i podigla glas, žena joj je uzvratila udarcima u lice. Pritom joj je izbila dva zuba. Stjuardesa je nakon slijetanja upućena na kliničku obradu.

Daljnjem fizičkom napadu ispriječio se drugi putnik, koji je 28-godišnjakinju usmjerio na njezino mjesto.

Cijeli napad snimala je 57-godišnja Michelle Manner koja se vraćala s godišnjeg odmora. "Pet minuta prije obračuna došlo je do sukoba. Primijetila sam vrištanje na obje strane. Svađale su se oko pravilnog nošenja maske preko nosa", kazala je procjeniteljica kreditnog rizika i dodala kako je već imala upaljenu kameru u trenutku napada. "Fokusirala sam se na to da mobitel držim što pravilnije, kako bi zabilježila situaciju i imala dokaz."

Kad je zrakoplov sletio u San Diego, putnici su morali ostati na svojim mjestima do dolaska policije koja je obavila ispitivanja i privođenje Vyvianne Quinonez. S obzirom na to da je napad počinila na letu, optužba je automatski na saveznoj razini.

Zrakoplovna kompanija Southwest nije s imenom svoje stjuardese izašla u javnost, a napad je strogo osudila. "Ne dozvoljavamo, niti toleriramo verbalne, niti fizičke napade na naše kabinsko osoblje koje je ondje kako bi jamčilo sigurnost svim putnicima", priopćili su iz avioprijevoznika.

Osim kazne koju tek treba utvrditi sud, Quinonez je doživotno zabranjeno putovati Southwestom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:06