TEŠKE SANKCIJE

Britanski ministar obrane Putinu: ‘Prestanite, prijete vam desetljeća izolacije‘

Rekao je da će se posljedice onoga što gledamo u Ukrajini odraziti na Europu i na NATO u narednim tjednima, mjesecima i godinama

Ben Wallace

 Epn/newscom/Newscom/Profimedia

Britanski ministar obrane Ben Wallace u četvrtak je u Tallinnu pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, čije su snage ušle u Ukrajinu, da "prekine to što čini", ocijenivši da "još nije kasno".

"Poruka predsjedniku Putinu je: "Prekinite. Još nije kasno da prekinete to što činite. Sve što ste dosad učinili nezakonito je i prijeti vam izolacija u narednim desetljećima", rekao je Wallace na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s estonskim kolegom Kalleom Laanetom.

"Sankcije su teške, međunarodna zajednica je jedinstvena. NATO je jedinstven i nećemo prihvatiti to što vidimo u Ukrajini. Mi smo uz ukrajinsku vladu - Estonija i Velika Britanija poslale su joj letalnu i drugu pomoć", dodao je britanski ministar.

"To se ne završava ovdje. Posljedice onoga što gledamo u Ukrajini odrazit će se na Europu i na NATO ne samo u narednim tjednima, nego i u mjesecima i godinama", nagovijestio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:33