DO KRAJA VELJAČE

Boris Johnson mjesec dana ranije ukida sve covid-mjere: Nema više samoizolacije ni za pozitivne!

Johnson je zastupnicima kazao kako će strategiju suživota s covidom predstaviti 21. veljače, prvog dana nakon desetodnevne pauze u parlamentu

Boris Johnson

 -AFP

Britanski premijer Boris Johnson danas je izjavio kako će se sva ograničenja u vezi s koronavirusom u zemlji ukinuti od kraja ovog mjeseca.

Johnson je ukidanje svih mjera - uključujući i samoizolaciju za one koji su pozitivni na testu - dramatično najavio u parlamentu u podne prije nego li su ga zastupnici obasuli pitanjima kao što je to uobičajeno svake srijede.

Johnson je zastupnicima kazao kako će strategiju suživota s covidom predstaviti 21. veljače, prvog dana kada parlament nastavlja s radom nakon desetodnevne pauze.

'Pod uvjetom da se ohrabrujući trendovi nastave, očekujem da ćemo ograničenja, uključujući zakonsku obvezu samoizolacije ako ste pozitivni na testu, moći ukinuti cijeli mjesec ranije nego što je prethodno predloženo', najavio je.

Inače, trenutačni propisi o mjerama vezanim uz covid trebali bi u Engleskoj isteći 24. ožujka.

Taj njegov iskorak dočekan je urlanjem u dvorani, a mnogi su torijevci tjerali vladu da 'podvuče crtu' pod pandemijom.

Broj slučajeva zaraze sve je manji nakon vala omikrona, a broj smrtnih slučajeva daleko je manji od onog kojeg su se pribojavali mnogi stručnjaci.

Johnson je zamalo ukinuo sve epidemiološke mjere u Engleskoj prošlog srpnja, a prošli je mjesec ukinuo takozvane 'Plan B' mjere, privremeno nametnute kako bi usporile širenje omikron varijante.

Sada ide i korak dalje, a mnogi smatraju da se na taj potez odlučio kako bi se iskupio za zabave koje su se odvijale u rezidenciji premijera i uredu Vlade za vrijeme najžešćeg lockdowna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:05