PJESMA EUROVIZIJE

Boris Johnson kaže da bi Eurosong sljedeće godine ipak trebalo održati u Ukrajini: ‘Kijev bi bio sjajno mjesto‘

Organizator natjecanja Europska radiodifuzijska unija (EBU) u petak je objavila kako razgovara s britanskom televizijskom kućom BBC o organizaciji idućeg Eurosonga

Boris Johnson

 Photo by Joe Giddens/POOL/AFP

Ukrajina može i treba biti domaćin natjecanja za pjesmu Eurovizije 2023., izjavio je u subotu britanski premijer Boris Johnson, nakon što su organizatori rekli da su u pregovorima da se ono održi u Velikoj Britaniji zbog rata.

Višedesetljetna je tradicija da pobjednik Eurosonga iduće godine bude domaćin, ali organizatori su rekli da će se zbog sigurnosnih razloga o domaćinstvu razgovarati s drugoplasiranom Velikom Britanijom.

"Naravno da bih volio da to bude u ovoj zemlji, ali činjenica je da su pobijedili i da to zaslužuju. Vjerujem da to mogu organizirati i da bi im to trebalo biti omogućeno", rekao je Johnson novinarima po dolasku u Veliku Britaniju nakon posjet Kijevu.

"Vjerujem da bi Kijev ili bilo koji drugi siguran ukrajinski grad bili fantastično mjesto za to", smatra britanski premijer.

"To je za godinu dana, sve će biti u redu u vrijeme održavanja natjecanja za pjesmu Eurovizije i nadam se da će Ukrajinci to dobiti", dodao je.

Organizator natjecanja Europska radiodifuzijska unija (EBU) u petak je objavila kako razgovara s britanskom televizijskom kućom BBC o organizaciji idućeg Eurosonga, što je dočekano s razočaranjem u Kijevu koji je zatražio daljnje pregovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:58