UDAR TERORISTA

Bombaš je imao krivotvorene dokumente: 'Zrakom su letjela tijela bez glave!'

 AP

BURGAS - Eksploziju u autobusu sa izraelskim turistima u kojoj je po najnovijim podacima poginulo osam osoba u crnomorskom gradu Burgasu najvjerojatnije je izveo bombaš samoubojica, rekao je u četvrtak bugarski ministar vanjskih poslova Cvetan Cvetanov.

"Atentat je izvela osoba čiji identitet još nismo utvrdili. Ta osoba je imala krivotvorenu vozačku dozvolu izdanu u Sjedinjenim Državama, u saveznoj državi Michiganu", rekao je ministar novinarima u zračnoj luci Burgasu.

"U napadu je poginulo osam osoba: šest Izraelaca, jedan Bugar i napadač", precizirao je on.

Bombaš samoubojica raznio bus, 7 mrtvih. Izrael: Ovo je iranski napad, snažno ćemo uzvratiti!

Bugarski novinar koji je pola sata poslije stigao na mjesto eksplozije vidio je tri izgorena autobusa. "Stigao sam na aerodrom oko pola sata nakon eksplozije i zatekao sam tri sasvim izgorena autobusa. Ostale su samo metalne šipke", rekao je novinar Dobromir Dovkačarov. "Okolo je bilo mnogo ljudi u šoku. Jedan je muškarac rekao da je vidio tijela bez glave. Drugi su govorili kako su zrakom letjeli dijelovi tijela", dodao je.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak kaže da su napad izvali pripadnici Hezbollaha. "osobe koje su neposredno uključene u izvedbu atentata su pripadnici Hezbollaha koji, naravno, imaju potporu Irana", izjavio je on za bugarski radio.

Još nema službene reakcije Irana na izraelske optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:28