ŠTO SE DOGODILO?

Bomba iz Mađarske, Viktor Orban je preko noći promijenio ploču: ‘Pričao sam s njim, osobno me u sve uvjerio...‘

Sastanak ministara obrane NATO-a trebao bi se održati danas u Bruxellesu

Viktor Orban

 Attila Kisbenedek/Afp

Mađarski premijer Viktor Orban iznenađujuće je promijenio ploču. Ne zna se treba li narednu informaciju promatrati kroz prizmu njegovog najlošijeg izbornog rezultata u posljednjih 20 godina, a koji su kao prvog izazivača Orbanu ustoličili njegova bivšeg suradnika Petera Magyara, ali - Orban je naglo promijenio svoju odluku.

Naime, mađarski premijer izjavio je jučer kako ta zemlja neće blokirati odluke NATO-a koje se odnose na misiju podrške Ukrajini, ali i da sve vojne akcije izvan teritorija NATO-a mogu biti samo dobrovoljne, prenosi mađarski portal Index.

Kako pak piše Reuters, na zajedničkoj konferenciji za novinare s Orbanom u Budimpešti, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da mađarski fondovi ali i mađarsko osoblje neće biti korišteni za podršku Ukrajine.

"Na summitu Alijanse, očekujem da saveznici donesu odluku o podršci NATO-a ukrajinskoj sigurnosti i pružanju obuke ukrajinskoj vojsci", rekao je Stoltenberg.

Nadalje, kako piše Reuters, Stotlenberg je rekao da ga je Orban osobno uvjerio da se neće protiviti naporima NATO-a da se ide dalje s ovom operacijom.

Sastanak ministara obrane NATO-a trebao bi se održati danas u Bruxellesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 23:26