NAPAD PARTIZANA

Bjelorusi objavili novu snimku: Dron slijeće na skupocjeni ruski avion, dolazi i do eksplozije?

Bjeloruska protuvladina organizacija BYPOL nedavno je objavila slijetanja drona na Beriev A-50 u zračnoj bazi Mačulišči u Bjelorusiji

Snimka napada na Beriev A-50 u Bjelorusiji

 Screenshot/Twitter

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je u petak na društvenoj mreži Twitter videozapis koji su navodno načinili bjeloruski partizani, a na kojem se može vidjeti napad dronom na ruski vojni zrakoplov za rano upozorenje i nadzor Beriev A-50.

Geraščenko je naveo da se radi o napadu koji se dogodio 26. veljače, što bi značilo da se radi o snimci napada koji Bjeloruska protuvladina organizacija BYPOL izvela u zračnoj bazi Mačulišči u Bjelorusiji.

Savjetnik ukrajinskog ministra rekao je da je dron čija je kamera snimila spomenutu snimku detoniran nakon slijetanja na trup Berieva A-50.

Podsjetimo, BYPOL je nedavno objavio snimku slijetanja drona na Beriev A-50 u zračnoj bazi Mačulišči u Bjelorusiji. Na snimci toj se može vidjeti kako je dron sletio na rotirajuću radarsku kupolu Berieva A-50, pomoću svoje kamere snimio situaciju u zračnoj bazi te se potom od nje udaljio.

BYPOL je ustvrdio da je u nedjelju u bazi Mačulišči koja se nalazi 12 kilometara od glavnog grada Bjelorusije Minska oštetio jedan takav Beriev A-50.

Prema nekim izvještajima, taj su A-50 napala dva drona, a jedan ga je navodno pogodio bliku kokpita. Franak Viačorka, savjetnik bjeloruske opozicijske političarke Sviatlane Tihanovskaje, rekao je da je to bila nauspješnija diverzija u Bjelorusiji od početka 2022. godine do danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:34