MIRNO SE PREDAO

Bjegunac unajmio helikopter pa sletio pred policijsku postaju: ‘Želio sam doći u velikom stilu‘

Njegov odvjetnik, koji je posredovao u mirnom uhićenju, rekao je da je Bryanta odveo na šampanjac i kamenice na putu do stanice
Ilustracija
 Oliver Furrer/Cultura Rf/Profimedia

Muškarac koji je bio u bijegu na ruralnom dijelu Novog Zelanda, unajmio je helikopter da odleti do policijske postaje i preda se, piše BBC.

James Bryant, koji se suočava s optužbama za napad, pet se tjedana skrivao u malom gradu Otagu na sjeveru zemlje.

Lokalnim je medijima rekao da se tamo 'sjajno' proveo, ali da je sada spreman napustiti to mjesto 'usred ničega'.

Njegov odvjetnik Arthur Taylor, koji je posredovao u mirnom uhićenju, rekao je da je Bryanta odveo na šampanjac i kamenice na putu do stanice.

Taylor, bivši zatvorenik visokog profila koji je trenutno na uvjetnoj slobodi, rekao je novinarima ispred Središnje policijske postaje Dunedin: 'To mi je bio prvi pristojan obrok u nekoliko tjedana.'

Optužbe s kojima je Bryant suočen uključuju napad s oružjem, ranjavanje s namjerom nanošenja ozljeda i tri točke optužnice za objavljivanje štetnih digitalnih komunikacija.

Policija je upozorila javnost da ga smatra opasnim i da ga treba izbjegavati.

Bryant je rekao za Otago Daily Times - koji je njegovu priču naslovio s 'Let do pravde' - da je tijekom svog boravka u Waianakarui vježbao 'puno joge', ali na kraju se odlučio predati jer je bio zabrinut da će biti označen kao opasnost za okolinu.

Kontaktirao je Taylora kako bi ga zamolio da dogovori mirno uhićenje. Njih su se dvojica poznavali od ranije, jer je Bryant pomogao u dizajniranju Taylorove web stranice.

Bryant je helikopter sâm platio, rekao je Taylor za Stuff.nz, jer je 'želio doći u velikom stilu'.

Lokalni mediji izvještavaju da je uhićen u četvrtak tiho i bez incidenata u 16:00 po lokalnom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:06