ŠTO JE TO UNUTRA?

Bizarna navika Novaka Đokovića izazvala burnu raspravu: ‘Pa on nije popio nego udahnuo iz boce!‘

Srpski tenisač jedan je od brojnih profesionalnih sportaša koji uzimaju energetske dodatke prehrani ili izotonični prah tijekom mečeva
 Twitter

Bizarna navika slavnog tenisača Novaka Đokovića (35) izazvala je potpunu zbunjenost među publikom i njegovim fanovima. Naime, u četvrtfinalnom meču na Wimbledonu Đoković je u pauzi tijekom izmjene strana, umjesto da popije - udahnuo sadržaj iz boce za vodu.

Njegov je potez odmah prouzročio žustru raspravu na društvenim mrežama.

‘Stvarno bih želio znati što je u toj boci. Očito da nije bila tekućina, a i uputio je gestu treneru prije nego li je to udahnuo. Vrlo čudno‘, kazao je jedan korisnik društvenih mreža, a na snimci se vidi kako Đoković pita trenera hoće li popiti sada ili kasnije sadržaj iz boce.

Kako piše Telegraph, srpski tenisač jedan je od brojnih profesionalnih sportaša koji uzimaju energetske dodatke prehrani ili izotonični prah tijekom mečeva.

‘Nema benefita da se uzima usred meča, no siguran sam da je izotoničan. Brojni tenisači počeli su jesti izotonični prah. Uzimaju ga bez vode, uglavnom prije treninga jer ih ‘digne. Pretpostavljam da je odvratan osjećaj u grlu. Čudno je, ali to rade‘, kazao je izvor britanskom mediju.

Izotonični prah je lako probavljiv i brzo nadoknađuje ugljikohidrate kada razina energije treba ostati visoka tijekom takvog intenzivnog natjecanja.

Takvi suplementi inače se uzimaju tako da se prah razmuti u vodi i potom popije prije ili tijekom vježbanja kako bi tijelo imalo najveći mogući učinak. Uobičajeno je da tenisači uzimaju prehrambene dodatke tijekom meča, pogotovo ako traje više od pet setova.

Slična situacija dogodila se u prvom kolu Australian Opena 2020. godine kada je Đokovićev tim na tribinama smiksao piće te ga proslijedio Đokoviću preko dječaka koji skuplja loptice.

‘Pića su magični napici koje moj fizioterapeut sprema u svojem laboratoriju‘, odgovorio je tada kada su ga pitali što se nalazi u bočici.

Inače, Đoković ima intoleranciju na gluten te je na strogo reguliranoj prehrani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:09