BRAD PARSCALE

Bivši šef Trumpove predsjedničke kampanje hospitaliziran jer je prijetio da će si nauditi

Do intervencije je došlo nakon što je njegova supruga nazvala policiju i rekla im da njezin muž uza se ima nekoliko komada oružja
Brad Parscale
 Brendan Smialowski/AFP

Bivši voditelj predsjedničke kampanje aktualnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa Brad Parscale hospitaliziran je u nedjelju nakon što je prijetio da će se ozlijediti, piše Associated Press.

Policijski službenici intervenirali su u Parscaleovom domu u Fort Lauderdaleu nakon što im je njegova supruga preko telefona rekla da njezin muž uza se ima nekoliko komada vatrenog oružja te da prijeti da će si nauditi.

Narednica DeAnna Greenlaw rekla je da je Parscale hospitaliziran temelje Bakerovog zakona, zakona koji dopušta da se bilo koga proglasi opasnim po tuđi ili vlastiti život te da ga se pritvori na 72 sata i pošalje na psihijatrijsku evaluaciju.

"Brad Parscale član je naše obitelji i mi ga volimo", rekao je glasnogovornik Trumpove predsjedničke kampanje Tim Murtagh. "Spremni smo njemu i njegovoj obitelji dati svu potrebnu podršku."

Parscale je Trumpovu kampanju vodio do srpnja, no tada ga je na tom mjestu zamijenio Bill Stepien. Parscale je potom postavljen na mjesto voditelja digitalnih operacija Trumpove kampanje.

Trumpov zet Jared Kushner Parscalea je 2016. godine zaposlio da vodi predsjedničku kampanju njegovog punca. Parscale je bio zadužen za precizno online oglašavanje, a Associated Press piše da Trumpovi savjetnici vjeruju da je ono bilo ključno za Trumpovu pobjedu.

Parscale je prije dvije godine u travnju gostovao na konferenciji Dani komunikacija u Rovinju te je tada pojasnio kako je, po njegovom mišljenju, Trumpa odveo do pobjede.

Zakon "Crvena zastavica" dužnosnicima na Floridi dopušta da od suca u ovom predmetu zatraže da se Parscaleu na najviše godinu dana onemogući posjedovanje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:15