NIJE SE SUZDRŽAVAO

Bivši izraleski premijer pogubio živce na britanskoj TV: ‘Kakvo je to pitanje? Sram vas bilo!‘

Naftali Bennett postao je frustriran i žestoko odgovorio voditelju kad je upitan kako će Izrael zaštititi palestinske civile u Gazi

Naftali Bennett prilikom intervjua na britanskoj televiziji Sky News

 /Screenshot Twitter

Bivši izraelski premijer Naftali Bennett rekao je za Sky News da je izraelska vojska usredotočena na "iskorjenjivanje Hamasa", no intervju je poprimio žestok ton zbog voditeljevih pitanja o mogućim civilnim žrtvama u Gazi.

Trenutačno se snage bore protiv "Hamasovih nacista" u južnim gradovima, dodao je Bennett, ali "idući korak je prelazak u ofenzivu".

"Govorimo o čudovištima koja siluju odsječene dijelove tijela, otimaju 85-godišnjakinje i dvomjesečne bebe. To nije neprijatelj, to je čudovište i tako će se prema njemu i postupati", rekao je bivši izraelski premijer.

On je pokazao fotografiju izraelske obitelji koju je "izbrisao" Hamas, rekavši da je Izrael "nacija lavova" te da su sve vojne jedinice na "stopi novačenja od 150 posto, svaki Izraelac želi ići u borbu i ubijati te teroriste".

"Uzvratit ćemo udarac kako još niste vidjeli", dodao je.

Upitan kako će Izrael zaštititi palestinske civile u Gazi dok nastavlja svoje bombardiranje, Bennett je rekao da Izraelske obrambene snage (IDF) "nikada neće ciljati" obične ljude.

‘Sram vas bilo‘

No, dodao je: "Ako Hamas odluči ubiti svoje vlastite ljude koristeći ih kao živi štit, tada će Hamas biti odgovoran za ubijanje tih Palestinaca".

Kada je ponovno upitan o toj temi, Bennett je postao frustriran. "Hoćete li me ozbiljno nastaviti ispitivati o palestinskim civilima. Što nije u redu s vama?... Sram vas bilo ako nastavite s tom lažnom pričom... Čujte, gospodine, ako netko puca na vašu djecu i skriva se iza živog štita, biste li vi uzvratili vatru ili ne?", rekao je voditelju Sky Newsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:58