MISTERIOZNA SMRT

‘Bila je na odmoru života, imala je apsolutno sve i večer prije pila mojito. A onda je ušla u taj avion...‘

Suncem okupana odmarališta Punta Cane našla su se pod povečalom javnosti nakon što je u njima od 2018 do 2019. preminulo čak 10 američkih turista

Stefanie Smith

 Facebook

Amerikanka Stefanie Smith pijuckala je mojito s jagodama uz bazen i uživala u večeri posluženoj u karipskom odmaralištu s pet zvjezdica. Sljedećeg dana ukrcala se na avion. Ubrzo se počela grčiti. Prije nego što je avion uspio sletjeti,41-godišnja Smith već je bila mrtva, piše Daily Mail.

Smith, njen dečko i još jedan par (Maria Yannotti i Clay Sharpe) boravili su pet dana i noći u all-inclusive hotelu Iberostar Grand Bavaro u Dominikanskoj Republici.

Njena šokirana obitelj čeka rezultate privatne obdukcije kako bi se vidjelo što je moglo ubiti rendgensku tehničarku iz savezne države Indiana, koja nije imala nikakvih očitih zdravstvenih problema. Majka dvoje tinejdžera Coena (18) i Macee (16), rekreativno se bavila sportom, a čak je i tijekom odmora u Dominikanskoj Republici koristila hotelsku teretanu.

Dva para rezervirali su sobe u Hotelu Grand Bavaro, luksuznom resortu uz plažu s tri bazena, golf terenom, privatnim batlerima i osobnim trenerima.

Suncem okupana odmarališta Punta Cane našla su se pod povećalom javnosti nakon što je u njima od 2018. do 2019. preminulo čak desetero američkih turista. Istraga FBI-ja otkrila je da nije bilo ništa suspektno u tim smrtima, koje su opisane kao nepovezane i pripisane prirodnim uzrocima.

- Nismo ni napuštali resort, nije bilo potrebe. Uvijek sam se tamo osjećala vrlo sigurno. Hrana je bila odlična. Sve je bilo vrlo čisto, vrlo održavano - kazala je Maria koja je već nekoliko puta bila u Grand Bavaru, gdje sobe koštaju od 700 dolara po noćenju.

Kronologija smrti

Dvije su žene večer prije umjereno pile. Maria je odbacila svaku sugestiju kako je njezina prijateljica uzimala narkotike. Posljednjeg dana svog boravka u Dominikanskoj Republici parovi su napustili plažu oko 17 sati, otišli u svoje sobe, istuširali se i našli u restoranu El Galeonu,

Maria i Stefanie odabrale su isto predjelo, biftek ribeye, i bocu vina koja je otvorena i natočena pred njima. Nitko iz grupe nije se žalio da se osjeća loše u bilo kojoj fazi putovanja, a ni te noći nije bilo drugačije, dodala je Marie.

Nakon toga, Stefanie i njezin dečko proveli su oko sat vremena u Marijinoj i Clayovoj sobi, razmišljajući o svom ‘nevjerojatnom‘ odmoru, obećavši da će ga ponoviti.

Maria i Clay žive u saveznoj državi Georgia pa su se vratili avionom koji je polazio nekoliko sati nakon leta 2790 American Airlinesa. No novinarima Daily Maila je otkrila što se dogodilo na letu. Partner preminule žene, koji joj je sve ispričao, poželio je ostati anonima.

Kazao je kako joj je glava bila nagnuta natrag u sjedalo. Oči su joj bile izokrenute pa je isprva je mislio kako se šali.

- Tada se počela grčiti, on je pozvao pomoć, pokušali su je reanimirati, a pilot je odlučio uputiti poziv za slijetanje - ispričala je Maria.

U 18:12 po lokalnom vremenu kontrolori zračnog prometa na britanskom otočju Turku i Caicosu dozvolili su slijetanje aviona.

Stefanie je hitno prebačena u medicinski centar Cheshire Hall gdje je proglašena mrtvom. Uzrok Stefanine smrti nije odmah utvrđen i istraga je u tijeku, rekle su vlasti na Turksu i Caicosu.

Njezin brat Chris Volz rekao je za DailyMail kako ne zna da je njegova sestra imala ikakvih zdravstvenih problema.

Stefanie, koja je radila u bolnici OrthoIndy u Indianapolisu, nedavno se razvela od Erica Smitha, oca njihovo dvoje djece.

Svog sadašnjeg partnera upoznala je prije otprilike godinu godinu i pol.

- Stefanie je upravo izgradila potpuno novu prekrasnu kuću. Imala je sjajan posao, dvoje sjajne djece. Išlo joj je apsolutno sve - zaključila je Maria Yannotti u razgovoru za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:07