NAKON INTERVJUA

Bijela kuća: ‘Biden će se sastati s Putinom kada za to dođe pravo vrijeme. Bit će vrlo iskren‘

‘Predsjednik Biden i predsjednik Putin imaju različite poglede na svoje države, no slažu se da treba nastaviti tražiti načine suradnje‘
  
 Alexey Nikolsky/AFP

Američki predsjednik Joe Biden, koji je ranije ovaj tjedan rekao kako smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin ubojica, sastat će se s ruskim čelnikom "kada za to dođe pravo vrijeme", objavila je u petak Bijela kuća.

"Predsjednik će se sastati s predsjednikom Putinom kada za to dođe pravo vrijeme", rekla je glasnogovornica Karine Jean-Pierre novinarima u zrakoplovu Air Force One na putu za Atlantu, gdje će se predsjednik obratiti američkoj azijskoj zajednici nakon tamošnje pucnjave ovaj tjedan.

„On neće popustiti“, rekla je glasnogovornica Karine Jean-Pierre. „Bit će vrlo iskren i otvoren oko tog odnosa“, dodala je.

Putin je u četvrtak pozvao Bidena na raspravu uživo putem interneta.

„Predsjednik Biden i predsjednik Putin imaju različite poglede na svoje države, no slažu se da treba nastaviti tražiti načine suradnje gdje je to u interesu obaju zemalja“, rekla je glasnogovornica.

U intervjuu ovaj tjedan Biden je na pitanje vjeruje li da je ruski predsjednik ubojica odgovorio da vjeruje. Također je kazao da Putin nema duše i obećao da će ruski predsjednik platiti cijenu za navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2020., što Kremlj niječe.

Putin mu je potom odgovorio da „svoj svoga prepoznaje”, upotrijebivši izreku iz svojeg djetinjstva.

„Ovo nije samo dječja izreka i šala. U tome se skriva duboko psihološko značenje”, rekao je ruski čelnik i zaželio "dobro zdravlje" Bidenu.

Biden je dobro nakon pada

Jean-Pierre je također rekla novinarima da je Biden dobro nakon što se spotaknuo i pao na stepenicama dok se penjao u Air Force One.

Natuknula je da su za to potencijalno bili krivi i jaki vjetrovi u bazi Andrews.

„Jako je vjetrovito vani“, odgovorila je Jean-Pierre na pitanje o Bidenovom padu.

„On je 100 posto u redu“, dodala je, ne otkrivši je li ga nakon pada pregledao liječnik.

Biden je kao 78-godišnjak najstarija osoba koja je ikad bila na funkciji američkog predsjednika.

Biden i potpredsjednica Kamala Harris trebali bi se u Atlanti sastati s čelnicima azijsko-američke zajednice, mijenjajući fokus originalno planiranog putovanja u Atlantu kojim su željeli promovirati novi paket pomoći u pandemiji od 1,9 bilijuna dolara.

Dvadesetjednogodišnjak je optužen za ubojstvo osmero ljudi, uključivo šest žena azijskog podrijetla, u tri salona za masažu u i oko Atlante u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 23:08