NEUGODNA SITUACIJA

Biden se namučio odgovarajući na pitanja djece: ‘Jesam rekao da imam 5 ili 6 unuka? Nekoga sam zaboravio...‘

- Gospodine predsjedniče, čula sam da se morate vratiti u Ovalni ured, reklo mu je jedno dijete nakon 20-ak minuta
 Win Mcnamee/Getty Images Via Afp

Američki predsjednik Joe Biden primio je niz pitanje od djece, a odgovarao je o svojim unucima, Top Gunu i posljednjoj zemlji koju je posjetio. Sve to dogodilo se na dan kada zaposlenici Bijele kuće mogu povesti svoju djecu na posao.

image
Win Mcnamee/Getty Images Via Afp
image
Win Mcnamee/Getty Images Via Afp
image
Win Mcnamee/Getty Images Via Afp

Okružen djecom odjevenom poput agenata tajne službe, 80-godišnji američki predsjednik je morao dopustiti mladima da dovrše njegove odgovore, priznavši da je zbunjen. Zatim su mu rekli da je možda vrijeme da se vrati u Ovalni ured.

Bila su to prva pitanja za Bidena nakon što je uočeno kako koristi skriptu s odgovorima za vrijeme konferencija za novinare prilikom odgovora na pitanja novinara LA Timesa.

Biden se mučio s odgovorima na pitanja o softballu, omiljenoj boji i najdražem okusu sladoleda. Zatim je morao i dobro razmuisliti kada je pokušavao odgovoriti na pitanje gdje živi njegovih šestero unučadi, a jednog nije ni spomenuo.

- Nekoga sam izostavio. Rekao sam pet... šest? Imam jedno unuče u New Yorku, dvoje u Philadelphiji..ili troje? Troje? Ne znam... Zbunili ste me..., mucao je Biden.

- Jedna unuka mi živi u Pennsylvaniji u Philadelphiji, jedna u New Yorku. Jedna u Washingtonu, a jedna u Wilmingtonu u Delawareu. Drugi unuk mi živi u Kaliforniji, pričao je Biden sporo pred publikom načinjenom od brojne djece, od kojih su najmlađi imali samo tri godine.

- No nekoga sam izostavio, zar ne?, pitao se Biden.

Daily Mail piše da je zaboravio na Navy Joan Roberts, dijete oko kojeg se vodi bitka za skrbništvo između njegovog sina Huntera i bivše striptizete Lunden Roberts.

Zatim se predsjednik spotaknuo i na jedno sasvim jednostavno pitanje: koja je posljednja zemlja koju je posjetio kao predsjednik.

- Posljednja zemlja u koju sam putovao, valjda je to posljednja... Bio sam u 89 zemalja dosad.

Zatim je nakon pauze jedno dijete povikalo da je to Irska, koju je Biden posjetio prošlog mjeseca.

- U pravu si, Irska. Tamo sam bio, odgovorio je.

image
Win Mcnamee/Getty Images Via Afp
image
Win Mcnamee/Getty Images Via Afp
image
Win Mcnamee/Getty Images Via Afp

Zatim je govorio o filmu Top Gun, o svojoj omiljenoj boji - plavoj, te da mu je omiljeni okus sladoleda onaj s komadićima čokolade. Omiljeni cvijet mu je bijela ruža, a za doručak je jeo slaninu, kajganu i sir, otkrio je djeci.

Skrenuo je na dječjoj konferenciji za medije i u raspravu o NATO savezu, o dijabetesu i cijeni inzulina, građanskim pravima i ruskoj agresiji. Govorio je i o samoj Bijeloj kući i agentima koji je štite.

Nastavio je zatim o svojoj obitelji, rekavši da je lud za svojim unucima.

- Razgovaram s njima svaki dan, upravo sam prekinuo jedan poziv. Samo je jedan od njih odgovorio na moj poziv, našalio se.

Nakon više od 20 minuta, jedno je dijete reklo vjerojatno ono što su pomislili njezini roditelji.

- Gospodine predsjedniče, čula sam da se morate vratiti u Ovalni ured.

Ipak, Biden nije završio. Prilikom šetnje je prošao pokraj jednog djeteta koje mu je postavilo pitanje o Poljskoj.

- Nina Walkuska (10), čiji je otac dopisnik Poljskog radija, postavila mu je pitanje, a predsjednik je nju i još jedno dijete pozvao u Ovalni ured. Vratila se sa šakom punom kolačića zapakiranih u pakiranje s oznakom i pečatom predsjednika SAD-a.

Pokazao joj je slike svoje obitelji, no nije odgovorio na pitanje o Poljskoj.

image
Jim Watson/Afp
image
Jim Watson/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:50