AMERIČKI PREDSJEDNIK

Biden će na sastanku s čelnicima G7 razmotriti globalni odgovor na pandemiju

Biden će također razgovarati o potrebi ulaganja u kolektivnu konkurentnost kako bi se riješili izazovi koje postavlja Kina
Joe Biden
 SAUL LOEB/AFP

Američki predsjednik Joe Biden razmotrit će globalni odgovor na pandemiju covida-19 te napore za obnovu svjetskog gospodarstva na sastanku s čelnicima G7 u petak, izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Biden će također razgovarati o potrebi ulaganja u kolektivnu konkurentnost kako bi se riješili izazovi koje postavlja Kina, kao i o klimatskim promjenama, rekla je Psaki novinarima na brifingu u četvrtak.

Virtualni sastanak u petak prvi je događaj demokratskog američkog predsjednika s drugim svjetskim čelnicima u skupini koja uključuje Britaniju, Japan, Francusku, Njemačku, Italiju i Kanadu.

"Biden će se usredotočiti na globalni odgovor na pandemiju, uključujući proizvodnju cjepiva i raspodjelu zaliha" te na kontinuirane napore u borbi protiv novih zaraza, kazala je.

On će "također razgovarati o globalnom gospodarskom oporavku, uključujući važnost održavanja gospodarske potpore za oporavak u svim industrijskim zemljama" i "važnost obnove globalnih uloga kako bi se uhvatili u koštac s ekonomskim izazovima poput onih koje postavlja Kina", dodala je Psaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:39