NOVOPEČENA POLITIČARKA

BICIKLISTKINJA KOJA JE TRUMPU POKAZALA SREDNJI PRST POBIJEDILA NA LOKALNIM IZBORIMA 'To je fantastičan osjećaj, nestvarno je'

 
Donald Trump
 Getty Images

Amerikanka Juli Briskman, koja se u listopadu 2017. proslavila kada je snimljena kako pokazuje predsjedniku Donaldu Trumpu srednji prst dok se vozi na biciklu pokraj predsjedničke povorke porazila je u utorak republikanskog protukandidata i osvojila njegov mandat u nadzornom vijeću okruga Loudouna u Virginiji.

Briskman, novopečena političarka, sada će predstavljati četvrt Algonkian u vijeću koji obuhvaća populaciju od 400.000 stanovnika.

"To je fantastičan osjećaj, nestvarno je", rekla je 52-godišnja majka dvoje djece za Washington Post.

"Protekle su dvije godine bile burne. Sada pomažemo tome da Loudoun postane područje demokrata".

Ona je pobjedom na izborima istisnula dosadašnjeg republikanskog člana vijeća.

Nakon što je njezina snimka osvojila društvene medije Briskman je dobila otkaz i potom je tužila tvrtku Akima optužujući je da joj je otkazom povrijedila pravo na slobodu govora i da više brine zbog odmazde Trumpove administracije. Posao nije dobila ali je dobila otpremninu.

Prema njezinoj internetskoj stranici vodila je kampanju za izdašnije financiranje obrazovnog sustava i bolje učiteljske plaće, jednake plaće za žene i muškarce i za potporu malim poduzećima.

U Virginiji je na lokalnim izborima održanima u utorak Demokratska stranka odnijela niz pobjeda uključujući većinu u oba doma parlamenta te savezne države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:46