HOROR SCENE

Biblijsko nevrijeme poharalo Srbiju, ulice u Beogradu izgledaju kao riječna korita, ljudi u vodi do koljena

Hitna pomoć imala je pune ruke posla, odnosno 83 intervencije tijekom noći

Nevrijeme Srbija

 /Instagram/

Jako nevrijeme u četvrtak u večernjim satima pogodilo je Beograd, poplavljene su brojne ulice, a čini se kako je gradsko naselje Autokomanda dio grada koji je pretrpio najveću štetu. Lokalni mediji pišu kako ulice izgledaju kao riječna korita koja se razlijevaju na sve strane.

Blic.rs piše kako je na području Autokomandi poplavio noćni klub iz kojeg su mladi pokušavali pobjeći dok se slap vode slijevao niz stepenice. Jutros je pak poplavio podvožnjak kod zgrade Hitne pomoći zbog čega vozila nisu mogla pristupiti bolnici.

- Podvožnjak je poplavljen i vozila nisu mogla doći do nas. Neprohodan je, stvorilo se jezero blata i ne znamo kad će to biti riješeno, rekli su iz Hitne pomoći.

Hitna pomoć imala je pune ruke posla, odnosno 83 intervencije tijekom noći od čega je 18 bilo na javnom mjestu, najviše zbog osoba u alkoholiziranom stanju.

Snimka koja je također nastala na Autokomandi prikazuje potopljene automobile kojima se na površini nalaze samo krovovi. Slična je situacija bila u nekoliko beogradskih naselja poput Kanarevog brda, Banovog brda, Žarkova, Ripnja i Dušanovaca.

- Jedna potresna i tužna priča večeras s Autokomande, naša sugrađanka mlada modna dizajnerica uložila je sav svoj trud, znanje i ljubav prema modi da bi sagradila brend. Nedavno je uspjela skupiti novac i otvoriti trgovinu, ali je večeras doživjela šok kad je vidjela da je poplava odnijela cijeli njen trud, stoji u opisu.

Tijekom jučerašnjeg dana evakuirano je pet odgojiteljica iz vrtića u Ljigu, a u selju Ključ pet osoba iz automobila. U priopćenju MUP-a navodi se da je 57 vatrogasaca-spasioca s 26 vozila i 12 pumpi angažirano na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici te na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu.

Prave razmjere štete moći se utvrditi tek narednih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:12