JELENA DOKIĆ

‘Bez tona, bez slike, ništa nema smisla... Stajala sam na balkonu na 26. katu i razmišljala o skoku‘

‘Nikad neće zaboraviti taj dan. Sve je bilo mutno. Sve je bilo mračno. Samo suze, tuga, depresija, tjeskoba i bol‘

Jelena Dokić

 Instagram

Bivša australska tenisačica Jelena Dokić rekla je da je 'umalo skočila s balkona na 26. katu i oduzela si život' u iskrenoj, emotivnoj objavi na Instagramu u ponedjeljak, piše CNN.

Uz fotografiju sebe u krupnom planu, na kojoj je crvenog lica i suznih očiju od plača, Dokić je napisala da je 28. travnja bila vrlo blizu da počini samoubojstvo.

'Nikad neće zaboraviti taj dan. Sve je bilo mutno. Sve je bilo mračno', napisala je. 'Bez tona, bez slike, ništa nema smisla... samo suze, tuga, depresija, tjeskoba i bol.'

39-godišnjakinja je na Instagramu također objasnila da je 'stalno osjećala tugu i bol' te da joj je pomoć stručnjaka spasila život.

'Posljednjih šest mjeseci bilo je teško. Stalno sam plakala', dodala je. 'Na poslu sam se skrivala u kupaonici da obrišem suze da to nitko ne vidi. Nezaustavljivo sam plakala kod kuće unutar moja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo.'

Dokić, koja se nakon odlaska u sportsku mirovinu 2014. godine zaposlila u jednom australskom mediju, u karijeri je osvojila šest naslova na WTA Touru i došla do četvrtog mjesta na svjetskoj ljestvici tenisačica.

Dogurala je do polufinala Wimbledona 2000. i četvrtfinala French Opena i Australian Opena 2002. i 2009. godine.

U svojoj objavi na Instagramu rekla je da je sada 'na putu oporavka'.

'Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak naprijed, a onda se vratim, ali borim se i vjerujem da ovo mogu prebroditi', rekla je Dokić koja je nakon 19 godina veze prekinula s Hrvatom Tinom Bikićem.

U svojoj autobiografiji 'Unbreakable' detaljno je opisala fizičko, verbalno i psihičko zlostavljanje od strane vlastitog oca tijekom njezine teniske karijere. New York Times izvijestio je da je on odbacio tvrdnje o fizičkom zlostavljanju svoje kćeri dok je bila tinejdžerica.

'To je vrlo teška tema o kojoj govorim u knjizi, ne samo o mom ocu i zlostavljanju koje je trajalo otprilike od moje šeste godine, dakle više od 20 godina', rekla je Dokić u intervjuu za CNN u 2018.

'Borila sam se s depresijom jako dugo, skoro 10 godina, i u jednoj sam fazi umalo počinila samoubojstvo.'

Dokić, koja je rođena u Hrvatskoj prije nego što je njezina obitelj pobjegla u Srbiju, a zatim u Australiju kada je izbio rat na Balkanu, rekla je za CNN da je podijelila svoje iskustvo u nadi da će 'podići svijest o zlostavljanju, nasilju u obitelji, u sportu i izvan sporta'.

Njezin otac Damir tada nije odgovorio na zahtjev CNN-a za komentarom. On je 2009. za srbijanski Blic rekao da 'nema djeteta koje roditelji nisu tukli, pa tako i Jelenu'.

Nakon potresne objave, Dokić je primila mnogo poruka podrške, uključujući i neke iz teniske zajednice.

'Ovdje sam za tebe i udaljen sam samo jedan telefonski poziv!', napisao je bivši australski igrač Mark Philippoussis, dok je francuska zvijezda Alizé Cornet dodala: 'Možeš ti to Jelena... volimo te!'

Dokić je na kraju svoje objave potaknula i druge koji se bore sa sličnim problemima da potraže pomoć i da se ne srame.

'Ovo pišem jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znajte da niste sami. Neću reći da mi sada ide sjajno, ali definitivno sam na putu oporavka.'

Podsjetila je ljude da je u redu ponekad se osjećati tužno, ali važno je boriti se.

'Volim vas sve i borim se i želim preživjeti i vidjeti još jedan dan. Vratit ću se jača nego ikad.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:46