NIGERIJA

BARBARSKE METODE KAŽNJAVANJA Učenici razapeti na križ i bičevani jer su - kasnili u školu! 'Kad sam ih pokušao osloboditi, vlasnik škole me istukao'

 Screenshot: Youtube

Tri osobe su uhićene u Nigeriji jer su učenike koji su zakasnili u školu razapele na križ i bičevale ih uz cestu, piše BBC.

Trojica, među kojima je i ravnatelj škole su uhićena nakon što je policajac naišao na razapete učenike u jugozapadnoj pokrajini Ogun.

Na fotografijama koje su se pojavile se može vidjeti dvije mlade osobe, dječaka i djevojčicu privezane za raspelo zelenim konopcem. Policijski službenik je opisao ovakvo kažnjavanje kao 'barbarski čin'.

Policajac imenom Livinus je pokušao intervenirati zamolivši vlasnika škole da oslobodi ove tinejdžere. Kad je vlasnik škole u Ayetoru, 145 km daleko od Lagosa to odbio, policijski službenik je odlučio krenuti u akciju, ali mu je pružen otpor.

'Kad sam pokušao osloboditi učenike, vlasnik škole i učitelji su me pretukli', rekao je za nigerijske novine Punch. 'Kad sam se vratio s lisicama koje sam imao u autu, oni su bičem premlaćivali prijatelja koji je stigao sa mnom.' , kazao je.

Nakon što je policajcu stiglo pojačanje, osumnjičeni su uhićeni.

Glasnogovornik policije u Ogunu je BBC-ju potvrdio da su ravnatelj, vlasnik škole i jedan učitelj uhićeni te da će biti suočeni s optužnicama za nasilno ponašanje. Dodao je da ovakvo ponašanje danas više nije prihvatljivo, da je to barbarski čin i da se ne smije tolerirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:12