tapie premlaćen

Banditi ga vezali kabelima, lupali palicama i opljačkali. Objavljene fotke tajkuna nakon napada

Čini se da su lopovi na kraju ukrali "samo" dva Rolexa, naušnice, par narukvica i jedan prsten
Pretučeni Bernard Tapie
 -

Francuski tajkun, bivši vlasnik Adidasa i bivši predsjednik nogometnog kluba Olympique Marseille Bernard Tapie bio je žrtvom brutalnog napada. Nepoznati pljačkaši provalili su u njegov dom pokraj Pariza, prebili i vezali Tapiea i njegovu suprugu i ukrali im nakit.

Malo poslije ponoći, u mjestu Combs-la-Ville u pariškoj regiji, supružnike Tapie su iznenadili napadači s kapuljačama i odjeveni u crne kombinezone, koji su ih vezali električnim kabelima i pretukli.

image
Pretučeni Bernard i Dominique Tapie
-

Tapie (78) je udaren palicom po glavi, ali nije hospitaliziran, rekla je AFP-u tužiteljica iz Meluna Béatrice Angelelli, koja je dodala da je iz kuće ukraden nakit i skupocjeni satovi.

- Bili su izuzetno nasilni i zbog toga jer nisu našli "blago" kojem su se nadali, a kojeg zapravo nije ni bilo - rekla je tužiteljica.

Nakon što su lopovi otišli gospođa Dominique Tapie uspjela se osloboditi i otrčati do susjeda te nazvati policiju. I ona i njen suprug morali su otići u bolnicu kako bi se sanirale njihove ozljede, no na to je pristala samo Dominique, dok je Bernard to odbio.

image
Pretučena Dominique Tapie
-

Čini se da su lopovi na kraju ukrali "samo" dva Rolexa, naušnice, par narukvica i jedan prsten.

Bernard Tapie smatra se vrlo kontroverznom ličnosti u Francuskoj. Prvo se specijalizirao za preuzimanje tvrtki koje su na rubu propasti, a 1986. godine je kupio i nogometni klub Olympique de Marseille, s kojim je osvojio naslov francuskog i europskog prvaka.

image
Pretučeni Bernard Tapie
-

Iako uspješan, Tapie je postao simbol korumpiranog poslovnog čovjeka zbog namještanja utakmice Valenciennes-Marseille 1993. godine.To mu je donijelo nekoliko presuda za korupciju, utaju poreza ili zlouporabu korporativne imovine, zbog čega je proveo pet mjeseci u zatvoru. Nakon što je pušten iz zatvora 1997. godine, postao je glumac, te radijski i televizijski voditelj te kratkotrajni ministar u vladi socijalista Francoisa Mitterranda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:13