U JEDNOJ MINUTI

Banda od 80 razbojnika oboružanih šipkama upala u robnu kuću i odnijela sve što je stigla

Blokirali su cestu s 25 automobila, istrčali i vratili se s rukama punim vrećica i kutija. Policija je uspjela uhititi samo troje
 Screenshot/TWITTER

Policija u Kaliforniji traga za bandom od 80 pljačkaša koji su upali u robnu kuću, zamaskirani skijaškim maskama i sa šipkama u rukama. Razbijali su police i pljačkali te pobjegli nakon jedne minute, noseći koliko su mogli ponijeti. Ozlijedili su troje zaposlenih koji su ih pokušali spriječiti.

Od cijele skupine troje je uhićeno dok su ostali pobjegli u 25 automobila parkiranih ispred ulaza. Filmska pljačka robne kuće Nordstrom u Zaljevu San Francisca, s 80 izvježbanih i dobro koordiniranih sudionika, dogodila se nakon slične krađe u petak navečer na Union Squareu u San Franciscu.

Na snimkama s videonadzora vidi se nekoliko ljudi kako istrčavaju iz trgovine i ulaze u automobile koji su zakrčili promet, prenosi Reuters. "Bilo je ludo", opisuje Brett Barrett, voditelj restorana preko puta. Lopovi su nosili skijaške maske, naoružani šipkama i oružjem. Prestrašili su goste njegova restorana. "Bilo je kao na filmu", svjedoči Barett.

Tijekom pljačke u robnoj kući uhićeni su Dana Dawson (30) i Joshua Underwood (32) iz San Francisca te Rodney Robinson (18) iz Oaklanda, objavila je policija.

San Francisco bilježi porast broja krađa od 2014. kad je policija, da smanji sebi posao, odredila da krađa imovine u vrijednosti manjoj od 950 dolara nije kazneno djelo, nego prekršaj. Za krađe robe jeftinije od 1000 dolara vlasnicima trgovina ne isplati se niti podnositi tužbe i prijavljivati počinitelje. Zbog brojnih krađa trgovine na području Zaljeva San Francisca skraćuju radno vrijeme, a građani kritiziraju okružnu tužiteljicu San Francisca Chesu Boudin za nerad.

Novinarka NBC Bay Area Jodi Hernandez podijelila je nekoliko videa na Twitteru na kojima se vide pljačkaši kako trče ulicom do svojih automobila, natovareni vrećicama i kutijama. Novinarka kaže da je oko 25 automobila blokiralo ulicu dok je banda lopova upala u trgovinu. Neki od njih mahali su oružjem. Na snimkama se vidi kako policajac drži pištolj uperen u jednog vozača.

Šef policijske postaje u Walnut Creeku Ryan Hibbs rekao je da su njegovi policajci zaustavili jedno vozilo, vratili ukradenu imovinu i uhitili muškarca i ženu koji su bili u automobilu. Muškarac je optužen za razbojništvo, posjedovanje ukradene imovine, udruživanje radi provale i posjedovanje provalničkog alata. Žena je uhićena zbog nedopuštenog posjedovanja oružja. Treći uhićeni je muškarac koji je bježao pješice. Tereti ga se za razbojništvo, posjedovanje ukradene imovine, udruživanje radi provale i posjedovanje provalničkog alata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:12