VELIK ULOV

Balkanski kartel pao s više od dvije tone kokaina! Policija objavila snimku akcije na ribarskom brodu

Španjolska policija uhitila je četiri člana posade i osobu zadužena za prijem pošiljke, pronađeno je i 200.000 eura

Zaplijenjeni kokain

 Policia Nacional/Screenshot/Twitter

Agenti španjolske Nacionalne policije u suradnji s američkom agencijom DEA zaplijenili su 2300 kilograma kokaina na ribarskom brodu 40 nautičkih milja od obala Galicije, odnosno najvećeg tamošnjeg grada Viga. Uhićena su četiri člana posade, kao i peta osoba koja je bila zadužena za prijem robe te njezin prijenos na brod u blizini, izvijestila je španjolska policija, koja je video snimku akcije objavila na svom profilu na društvenoj mreži X.

Istraga je započela kada su agenti ušli u trag nekolicini pojedinaca, pripadnika "Balkanskog kartela", koji su namjeravali koristiti Španjolsku kao ulaznu točku za unos narkotika i daljnju distribuciju diljem Europe. Utvrđeno je da su pripremili prijevoz i transportirali značajne količine droge iz Južne Amerike velikim kontejnerskim brodovima, da bi je kasnije prebacili na manje brodove koji su isplovljavali iz lokalne luke.

U suradnji s DEA-om, osumnjičene osobe su identificirane, a 11. rujna agenti su otkrili potencijalnu metu oko 40 nautičkih milja od Viga i krenuli s akcijom zaustavljanja ribarskog broda. No, brod se nije zaustavio unatoč ponovljenim policijskim zahtjevima pa je izvršeno policijsko ukrcavanje. Tijekom pretresa broda agenti su pronašli veliku količinu droge.

image

Zaplijenjeni novac

Policia Nacional/Screenshot/Twitter

Četiri člana posade su uhićena, a naknadno je identificirana jedna od osoba zaduženih za primitak i transport droge na sigurno područje koja je pobjegla iz Galicije u Madrid, gdje je na kraju locirana i uhićena u jednom hotelu.

Naknadno su agenti pretresli dvije kuće u La Coruñi, gdje su zaplijenili gotovo 200.000 eura u gotovini i vozilo visoke klase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:22