SUNČEVA ENERGIJA

Automobilski gigant Tesla u Kini otvorio prvu stanicu za punjenje električnih automobila

Stanica za punjenje proizvodit će energiju iz Sunčeve svjetlosti i skladištiti je za potrebe punionice za električna vozila
 Costfoto/Ddp Usa/Profimedia

Američki proizvođač električnih vozila Tesla u srijedu je priopćio da je otvorio svoju prvu stanicu za punjenje električnih automobila u Kini s vlastitim prostorom za skladištenje energije.

Stanica za punjenje u gradu Lhasi proizvodit će energiju iz Sunčeve svjetlosti i skladištiti je za potrebe punionice za električna vozila, objavila je tvrtka.

Tesla je ušao u poslovanje sa solarnom energijom 2016. godine kupnjom SolarCityja, kompanije za proizvodnju, distribuciju i instalaciju fotonaponskih sustava sa sjedištem u San Mateu u Kaliforniji, poručivši da želi razviti poslovanje s energijom.

Solarne usluge kompanije uključuju Solar Roof, sustav za proizvodnju energije u obliku crjepova, i Powerwall koji pohranjuje energiju proizvodenu u solarnim pločama.

Tesla sada želi upotrijebiti te sustave za punionicu u Kini. Kompanija ima tvornicu u Šangaju, a prošle je godine objavila je oglas za poslove upravljanja projektima proizvodnje struje iz energije Sunca i skladištenja energije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2022 14:57