NOVI INCIDENT

Automobilom se zaletio u proturasističke prosvjednike u Minneapolisu, umrla žena, troje stradalih

Po fotografijama s društvenih mreža, prosvjednici su vozača, bijelca, izvukli iz automobila i zadržali ga do dolaska policije
 Ilustracija/Kerem Yucel/AFP

Jedna žena je poginula, a tri osobe lakše su ozlijeđene u nedjelju navečer u Minneapolisu kad se neimenovani muškarac automobilom zaletio u skupinu proturasističkih prosvjednika, objavila je u ponedjeljak mjesna policija.

Okupljeni su prosvjedovali protiv smrti Afroamerikanca kojeg su početkom lipnja ubili policajci u tom gradu u kojem je ubijen i George Floyd, čija je smrt potaknula masovne proturasističke prosvjede u SAD-u i širom svijeta.

Po fotografijama objavljenima na društvenim mrežama i priopćenju policije, prosvjednici su vozača, bijelca, izvukli iz automobila i zadržali ga do dolaska policije.

Jedna prosvjednica prebačena je u kritičnom stanju u lokalnu bolnicu gdje je preminula. Još tri osobe zadobile su lakše ozljede.

Vozač je možda bio pod utjecajem droga ili alkohola u trenutku počinjenja djela, smatraju istražitelji.

Prosvjednici su demonstrirali zbog smrti Winstona Smitha Jr., Afroamerikanca kojeg su 3. lipnja ubili šerifi pokušavajući ga privesti.

Policija tvrdi da je ubijen u razmjeni vatre i da su mu u automobilu pronašli pištolj i streljivo. Njegova suputnica tvrdi da nije bio naoružan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 22:21