HOROR U NJEMAČKOJ

Autobus udario u ralicu za snijeg pa sletio s ceste, poginuo 10-godišnji dječak, 13 osoba ozlijeđeno

Cesta u Sehmatalu na Rudnoj gori (Erzgebierge), kojom je vozio autobus, djelomice je bila prekrivena ledom, izvijestila je policija

Ilustrativna fotografija

 Ehl Media/lucas Libke/Imago Stock&people/Profimedia/Ehl Media/lucas Libke/imago Stock&people/profimedia

U prometnoj nesreći u saveznoj pokrajini Saska uz granicu s Češkom, prilikom slijetanja autobusa s prometnice u utorak, poginuo je desetogodišnji učenik, a 13 osoba je ozlijeđeno, od čega nekoliko teže.

Kako je priopćila policija u Sehmatalu na Rudnoj gori (Erzgebierge) na istoku Njemačke, do nesreće je došlo kad je autobus koji je prevozio učenike udario u ralicu za snijeg nakon čega je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s ceste nakon čega se autobus zabio u stablo.

Pritom je na licu mjesta poginuo 10-godišnji učenik, a 13 osoba je ozlijeđeno. Teže je ozlijeđen vozač autobusa i jedan odrasla osoba. Djeci iz autobusa je osim medicinske pružena i psihološka pomoć.

Prema informaciji policije, cesta kojom je vozio autobus djelomice je prekrivena ledom.

Južne i jugoistočne dijelove Njemačke već nekoliko dana pogađaju ekstremni zimski uvjeti s niskim temperaturama i obilnim snježnim padalinama.

Zbog snijega i leda otežan je željeznički i zračni promet, a zračna luka u Münchenu privremeno je obustavila sve letove zbog ledene kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:15