NOVI LOCKDOWN

Austrija nakon Božića ulazi u treće zatvaranje koje će potrajati do 18. siječnja

Austrija je izašla iz drugog "lockdowna" prošli tjedan. Bilježi manje od 3000 zaraza dnevno u odnosu na vrhunac pandemije
Sebastian Kurz
 Alex Halada/AFP

Austrija ulazi u treće zatvaranje nakon Božića koje će potrajati do 18. siječnja, piše u petak nekoliko austrijskih medija, uključujući novinsku agenciju APA-u.

Vlada će u petak poslijepodne održati video konferenciju s guvernerima devet austrijskih pokrajina o mogućim dodatnim mjerama protiv koronavirusa.

Austrija je izašla iz drugog "lockdowna" prošli tjedan. Bilježi manje od 3000 zaraza dnevno u odnosu na vrhunac pandemije kada je bilo više od 9000 slučajeva koronavirusa u danu. Za vladu je to i dalje visok broj, ali su za Božić dozvoljena velika okupljanja do 10 ljudi iz 10 kućanstava.

Novo zatvaranje zemlje značilo bi ponovno zatvaranje trgovina koje nisu nužne i prijelaz s trenutačnog policijskog sata na obvezu ostanka kod kuće cijeli dan gdje je to moguće, uz iznimke odlaska u kupovinu osnovnih potrepština i tjelovježbe.

To bi također značilo da će se odgoditi otvaranje skijališta koje je zakazano za 24. prosinca. Hotelima i restoranima već je naloženo da ostanu zatvoreni za božićne blagdane.

Nakon što su "masovna testiranja" na koronavirus privukla tek manji dio javnosti ovaj mjesec, nova runda testiranja održat će se od 16. do 17. siječnja. Oni koji budu negativni, moći će izaći iz "lockdowna" 18. siječnja kada će se ponovno otvoriti sve trgovine i restorani, objavila je APA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:10