RAT U SIRIJI

ASAD 'Neću otići s vlasti. Ja sam čuvar domovine'

A handout picture released by the official Syrian Arab News Agency (SANA) on September 19, 2013 shows Syrian President Bashar al-Assad speaking during an interview with Fox News in the capital Damascus. Assad pledged to destroy his stockpile of chemical arms but warned it would take a year to do so. AFP PHOTO/HO/SANA --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SANA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ---
 AFP

MOSKVA - Sirijski predsjednik Bašar al Asad u nedjelju je upozorio kako ne namjerava otići s vlasti, kako priželjkuju njegovi protivnici nakon njihove odluke o sudjelovanju u mirovnoj konferenciji Ženeva 2.

"Da smo željeli odustati, to bismo napravili na samom početku. Mi smo čuvari domovine i samo sirijski narod može odlučiti o tomu tko će sudjelovati u izborima", rekao je nakon sastanka s ruskim parlamentarcima u Damasku, prenosi Interfax.

Sirijska oporbena koalicija, čiji su se članovi sastali u Istanbulu, u subotu je nakon višetjednog međusobnog neslaganja i pritiska Zapada te arapskih zemalja prihvatila sudjelovanje u radu mirovne konferencija Ženeva 2 koja će s radom početi u srijedu.

Predsjednik oporbene koalicije Ahmad Džarba u subotu je u Istanbulu podsjetio kako je "jedini cilj pregovora zadovoljiti zahtjeve revolucije..., a prije svega povući Asada sa svih funkcija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:32